Vanaf morgen is er elke week op zaterdag een aflevering van AVRO Kunstuur (Nederland 2, zaterdag 17:00 uur) over de Rotterdam designprijs te zien. Elke week behandelt dit programma de nominaties voor de meest prominente designprijs in Nederland. Scouts vanuit verschillende disciplines dragen kandidaten aan waar het publiek tot eind januari op kan stemmen.

Een van de genomineerden voor de Publieksprijs is de Rotterdamse ontwerpster Marga Weimans, die voor haar collectie Body Archive werd genomineerd. Weimans heeft een hoop bijzondere projecten op haar naam staan en behoort ondertussen in rijtje van Rotterdamse producten/merken die het elders ook erg goed doen. Vind je het werk tof, dan kan je hier stemmen op haar, maar natuurlijk ook op de overige nominaties.

Carlo Wijnands, de scout die haar dit jaar nomineerde voor de prijs, lichtte de nominatie als volgt toe op de website:

“Ze neemt risico’s, is ambitieus en eigenzinnig. Body Archive is opgebouwd uit de meest essentiële maar ook de meest verborgen informatie over onszelf: ons DNA. echnologie maakt deze kennis zichtbaar en toegankelijk. Met haar collectie roept Weimans vragen op over deze toenemende zelfkennis onder invloed van technologische ontwikkelingen.”

De winnaar loopt uiteindelijk weg met de Rotterdam designprijs ter waarde van 15.000 euro. De Rotterdam design Publieksprijs komt gepaard met 5.000 euro, ter beschikking gesteld door Het Nieuwe Instituut. De winnaars worden 31 januari bekendgemaakt.

Bogue

Bogue duikt in subculturen, legt vergeten verhalen vast voor later en volgt ontwikkelingen in de stad voor jong en oud. Wij brengen nieuws, opinie, primeurs, winacties, lifestyle, schrijvers, video, food, fashion, kunst en cultuur via internet, televisie en radio. Bogue verbindt Rotterdammers met woord, beeld en geluid aan de grootse daden in onze stad.

Latest posts by Bogue (see all)