‘Wes vertel ons over seks’. Ach ja waarom ook niet. Iedereen doet het op deze aardbol, of verlangt er naar. Diegene die er niet naar verlangen, willen het onbewust toch in mijn optiek. In iedereen huist de lust en seks of de liefde. Ik schrijf dit stuk in de heteroseksuele variant, andere varianten zijn ook toegestaan dat is niet aan mij, maar aan de lezer.

Mannen en vrouwen flirten met elkaar, met de ogen en bij wederzijds welbevinden vleiend met woorden, soms fluisterend en zwoel, soms direct en geil. We hebben in de afgelopen 2000 jaar seks van iets heiligs veranderd in iets zondigs. Dat is op dit moment de realiteit. Het heden van deze heerlijke werkelijkheid beroven is niet eerlijk en ook wel gevaarlijk. Ongehoorzaamheid kan een mooie uitwerking krijgen indien je deze weet te gebruiken.

Als twee of meer lichamen met elkaar in de weer zijn en versmelten zonder al te veel gevoel is er niet eens sprake van seks, maar meer van wederzijds lichamelijk genot. In mijn optiek is juist seks de manier die ontspanning en spanning, pijn en vreugde, brutaliteit en onzekerheid samenbrengt. Het gezamenlijk grenzen opzoeken en met wederzijds goedbevinden er eventueel over heen te gaan.

Overgave
Je zal je afvragen hoe deze tegenovergestelde gemoedstoestanden met elkaar samen te brengen zijn in harmonie? Er is maar één manier en dat is overgave. Overgave betekent ‘ik vertrouw je’. Dat kan best eng zijn, doch is het spannend en avontuurlijk. Indien iedere sekspartner zijn of haar lichamelijke deur openzet en deze doet versmelten met de geest, wordt de totale liefde er één van twee personen. Eén plus één is twee.
Al laat ik in mijn verhaal de youporn varianten buiten beschouwing, anno 2014 is er zoveel veelsoortigheid dat het niet eens de moeite waard is om deze te benoemen. Visualisatie in het brein is genoeg. Of je gaat even het internet op.

In onze tijd is ons geleerd dat goedheid veelal bestaat uit alleen geven, maar ontvangen is ook een daad van liefde. Toestaan dat de ander ons gelukkig maakt, zal de ander als diegene gezond in elkaar steekt ook gelukkig maken. Uit eigen ervaring kan ik stellen dat ik ook weleens tegenvarianten heb meegemaakt.

Indien we bij het neuken teveel gefixeerd zijn op de partner en deze onze voornaamste zorg is, kan dat je eigen genot verminderen, of zelfs erger: de mannnen krijgen hem niet meer omhoog en de dames zitten met een droge kartonnen doos. Indien wij in het geven en ontvangen even intens kunnen zijn, dan zal er bij de bedpartners eenzelfde spanningsboog ontstaan die niet meer wordt gestuurd door het brein, maar door het instinct.

Instinct
Twee instincten samen is een synergie, waarbij twee lusten en krachten samenkomen verenigd in het kompas der sensualiteit. Seksuele overgave als vrijheid. Lichaam en ziel komen samen, niet alleen van jou, maar ook van hem of haar. Synergie. Alles is toegestaan onder de voorwaarde dat het door de ander wordt toegestaan, dus niet ff stiekem een vingertje ergens in. Afijn, ik wil niet te (b)anaal klinken. U weet wel wat ik bedoel.

Ik zie het als volgt: als ik me laat gaan of overgeef, zal de ander dat het zelfde doen. Want de schaamte maakt dan plaats voor een vertrouwde nieuwsgierigheid. Deze nieuwsgierigheid brengt ons er toe het onbekende in ons zelf te onderzoeken. Seks is een overgangsritueel, waarbij er sprake is van extase met een hoogtepunt. Deze extasen kunnen verhoogd, of meer gesensitiveerd worden in de snoepwinkel die drugs heet, maar dat mag wederom ieder voor zichzelf uitmaken.

Open zonder angst de geheime doos van je fantasieën. Dus ook de heren en niet alleen de dames. Je bent dan geen twee lichamen en zielen, maar één grote energie zoals een waterval. Ik richt me niet op de fonteintjes en Hofpleintjes, c.q. de ejaculaties die ik van vrouwen zelf heb mee mogen maken, maar meer in de spreekwoordelijke of beter gezegd: energetische zin.

Het mooie van dit al is of alles eindeloos lijkt. Al heb ik zelf vaak genoeg meegemaakt dat ik bijna te laat op m’n werk kwam door één of andere escapade. Aldoende leert men. Ik leer en ben nog steeds niet uitgeleerd.

Dit verhaal is mede geïnspireerd op een vrouw die ik heb mogen kennen.
In Rotterdam zitten we niet stil, zelfs niet tijdens het liggen. Dwarsliggen kan leuk zijn, op elkaar vaak vele malen beter.