Met winkels als Wendela van Dijk, ANSH46 en Nen Xavier is de Van Oldenbarneveltstraat mijn favoriete winkelstraat in Rotterdam. Geografisch dicht in de buurt van de Lijnbaan, maar ver uit de buurt qua stijl. Vandaag de schijnwerpers op de gelijknamige winkel van Nen Xavier.

Dat Rotterdams ‘best dressed’ winkeleigenaar Nen zelf eigenlijk zijn beste visitekaartje is, zal hij niet snel toegeven. Maar hoe irritant een verkoper in een kledingwinkel soms kan zijn, zo fijn is het als Nen je van advies voorziet. Weinig arrogantie en veel smaak. Met merken als Acne, Cheap Monday en Kenzo creëert Nen een mix van luxe en betaalbare merken, te dragen door zowel jonge vrouwen als de wat oudere klassieke vrouw.

Nen is zelf zelden op Facebook te vinden en het liefst blijft hij ver uit de buurt van het web. Maar ook hij kan niet achterblijven. Een gloednieuwe webshop is in aanbouw, dus binnenkort kun je zelfs bij Nen online terecht. Met name fijn voor de niet-Rotterdammers. Vandaag alvast een voorproefje. Samen met Nen en fotograaf Delicia maakte ik een editorial met kleding uit de winkel. Want zoals het cliché luidt: een foto zegt (soms) meer dan duizend woorden. En dat niet alleen Nen zijn visie uitstraalt bewijst voormalig werknemer Charissa; tegenwoordig model.

Alle artikelen te zien op de foto’s zijn nu te koop bij Nen Xavier, op de Van Oldenbarneveltstraat 121C.

2

3
4
5
6

Fotograaf: Delicia
Model: Charissa
Styling: Nen Xavier
Creative direction: Sarah Schulten

Sarah Schulten

Sarah’s (1987) fascinatie voor kunst en mode bloeide op in Londen. Daar organiseerde ze galerieshows tijdens de Fashion Week. Eenmaal thuis kwam de Rotterdamse bij de modeontwerpster Marga Weimans terecht, waar zij alles leerde over organiseren, ontwerpen en conceptueel denken. Met haar kennis over modetheorie bedenkt Sarah nu ideeën en ze zet deze om in verhalen, fotoreportages en catwalkshows.