“Hoi, ik ben Raji*. Ik ben 20 jaar en woon in Amsterdam. Ik studeer HBO commerciële economie. Ik zit nu in mijn derde jaar en ben op het moment bezig met mijn meewerkstage. Dit zul je vast vaker gelezen hebben.” Ehm, nee hoor, Raji.  Vrienden, familie én collega’s omschrijven hem als “een leuke, grappige knuffelbeer.”

Raji, je bent twintig, grappig en een knuffelbeer. Wat doe je op Relatieplanet? Ga je klemzuipen in de Skihut en versier die flügelmeid. Dat roze dopje zit er niet voor niks.

Op een donderdagnacht waarop ik dacht dat jongeren allerhande studentenavonden afliepen, waren er zo’n kleine drieduizend mensen online op datingsite Relatieplanet. Velen van deze nachtbrakers waren twintigers. Zoals Floris (22) uit Noord-Brabant. Zijn profiel: “Een Jumbomedewerker.”

Simpel, duidelijk. Goed zo, Floris

Gio (25) verlangt naar romantiek. Hij wil de vrouw laten voelen met woorden, laten zien door zijn ogen en laten ruiken met geuren die vermengen. Ik betwijfel zijn kans van slagen. Maar, wie niet waagt wie niet wint. Al helemaal niet op Relatieplanet, want de concurrentie is moordend. Ruim vier en een half miljoen inschrijvingen.

Het lokaas van vannacht is Sandra

Zij gaat richting de dertig, houdt van dagtripjes én weekendjes weg, draagt zowel Tiësto als Hazes als Linda de Mol een warm hart toe en is een spontane meid (“een echt gezelligheidsdier”) met rondingen op de juiste plekken. HBO afgestudeerd, 170 – 175 (mijn natte droom) en de kledingstijl: modern/casual. Als hobby’s: shoppen, wijntjes met vriendinnen, relaxen en leuke dingen doen. Zij is op zoek naar een leuke date, want alleen is ook maar zo alleen.

Binnen een kwartier heeft Sandra dertig mails. Helaas ben ik te gierig om haar account te upgraden zodat ik, als zijnde Sandra, daadwerkelijk zou kunnen reageren. Anders had ik hen allen geantwoord. Ook jou Rakker, want ham met meloen en toastjes met tapenade zíjn ook heel erg lekker.

Ik ben mij er van bewust dat het niet aardig is om te zeggen, maar ik adviseer een ieder die, evenals ik, goed teert op leedvermaak een profiel aan te maken op Relatieplanet. Ja, het is een handig medium voor wie omhoog zit na jaren vrijgezellenbestaan. Daarnáást staat het tevens garant voor een avond vertier. Denk Facebook toen het nog Facemash was en iedereen er openlijk voor uit kwam er enkel te vertoeven voor de hitsigheid.

Eén like, één maal orale sex. Zoiets

Lorenzo (29) uit Gelderland klinkt interessant. Maar ja, Gelderland. Dat is ver weg. Toch? Een paar minuten later Raymond: “He mooie dame! Kan me niet schelen waar je woont. Wat zijn een paar kilometers rijden voor mijn lief?” Hmm, schuldgevoel. Ik ben te lui voor de liefde. Sorry Lorenzo. En sorry Raymond. En sorry oud-klasgenoot die mij een vrolijke mail stuurt: “Dore!!! We matchen. Doe je dit voor je columns?” En sorry al die anderen. Ik ben blij dat ik nog in de naïeve veronderstelling verkeer de man van mijn dromen op iedere hoek van iedere straat in iedere stad op ieder moment van iedere dag tegen te kunnen komen.

Na een paar uur rond te hebben gedoold voel ik mij geheel terecht wat opgelaten. Een laatste berichtje voor ik ga slapen. Van ladolcevitaa65 (25 jaar): “Hello stranger, en toen keken er 2 ogen mijn geïnterneerd aan ; ) ”. Geïnterneerd? Dank ladolcevitaa65 voor deze uitbreiding van mijn vocabulaire. Ladolcevitaa65 is een bijzonder aantrekkelijke jongen. Hij is op zoek naar “die ene klik”. Zijn ideale vrouw houdt van reizen en heeft ambitie. Ladolcevitaa65 vindt het belangrijk om elkaar ruimte en vrijheid te geven.

Ladolcevitaa65 en al die andere twintigers: scheer jullie weg

Het is inmiddels 01:33. Jullie hadden al lang dronken in de kroeg moeten staan. Flirten, scheuren, weet ik veel wat. Desnóóds iets onpasselijks in het midden van de dansvloer. Maar verspil je tijd niet aan dertigjarige Sandra die haar profiel begint met: “Hallo mannen, hier ben ik dan.”

De volgende ochtend word ik wakker met veertig nieuwe mails voor Sandra. Daan wil een weekend naar Londen, Gerard kijkt uit naar de lente, PS189 is evenals Sandra een gezelligheidsdier met een bruisend leven. Zou dat dan de match zijn? De keuze is overrompeld. Maar dan zegt een Relatieplanet connaisseur dat het gros ervan waarschijnlijk niet echt is zodat groentjes zoals Sandra overdonderd raken van alle aandacht en hun profiel upgraden.

Ik wil het niet geloven. Ook wordt mij verteld dat mannen het platform gebruiken om binnen korte tijd op goedkope wijze dames het bed in te krijgen. Geen verspilling van tijd en euro’s aan drankjes in discotheken. Sandra kruipt langzaam terug onder de deken van verdriet. Alleen blijkt dus toch heel erg alleen.

*de laatste letter van zijn naam is omwille van privacy redenen weggelaten

Latest posts by Dore (see all)