NICO’S TOP TIPS
Rotterdam Pride staat voor de deur. Onze Nico deelt zijn top 10 + 1 evenementen tijdens Rotterdam Pride aankomend weekend. Roze tijden in de stad dit weekend met een hoop kleurrijke evenementen die je echt moet zien. En dat is nog niet alles want je kan ook nog iets winnen!

1. De Rotterdam Pride Talkshow: Hoe maken we van Rotterdam inclusieve stad?
In de vorige artikels over Rotterdam Pride, kwam de talkshow al een beetje naar voren. Met een inhoudelijk programma heeft Rotterdam Pride dit jaar echt uitgepakt. Op 22 september van 19.30 – 21.30 uur vindt de Talkshow plaats, met gasten zoals Tofik Dibi, Raoul de Jong, Hanneke Takkenberg en performances met onder anderen van Anthony Hüseyin Badalli en Gil Gomes Leal (Amenti Collective).

Deze talkshow mag je niet missen of weet jij al wat een powerbottom of pinkwashing is?

bc

Foto: Bas Czerwinski

2. De Pride Walk
Het is en blijft een van de mooiste ervaringen die ik ooit heb meegemaakt: De Pride Walk! Dit jaar worden er nog meer bezoekers, die met trots hun LGBTI+ vlag gaan zwaaien, verwacht. Hier wordt seksuele diversiteit gevierd en de stad aangekleed in alle kleuren van de regenboog. Op 23 september om 16 uur verzamelen alle deelnemers (iedereen mag meelopen!) op het KPN Plein. Om 18 uur is het startschot en is ermuziek en gezelligheid door de hele stad. Wij zijn natuurlijk in Rotterdam en daarom loopt dit jaar iedereen met trots over de Erasmusbrug door het centrum naar het Schouwburgplein waar ook de opening plaats vindt.

3. Opening Rotterdam Pride
Na de Pride Walk wordt de Rotterdam Pride dit jaar glorieus geopend om 19.30 uur op Schouwburgplein, met artiesten als Lord of the Lobsters, Cookachoo, Molly & Tommy en Funkie010. Voor de juiste sfeer is dus al gezorgd! De opening wordt gehost door het fantastische duo Ma’Ma Queen and The Only Miss JJ.

cooka

Foto: Cookachoo

4. De Keerweer Parade
De beroemde Keerweer Parade pakt goed uit voor deze derde editie. Luv en Gorden zijn er dit jaar bij, dat wordt een gezellig feest – heel veel entertainment, modeshows en dansers onder leiding van Esther Hofman. Gezellig dansen kan bij de Keerweer het hele weekend gratis!

5. Gender Less Versus x Dress Weekend
The Performance Bar is er weer en dit weekend hebben zij een Pride special! Op vrijdag 23 september om 21.00 uur opent The Performance Bar haar deuren. Je weet nooit wat daar gebeurt, echte gekkigheid staat voorop!

6. LGBTQ+ Pub crawl
Het netwerk LGBTQ+ netwerk van de Erasmus Universiteit organiseert een pub crawl. Met vlaggen en signs gaan zij op tour tussen 21.00 uur en 23.30 uur. Met deze fun tour beginnend bij het Eendrachtsplein kan je een nightlife tour meemaken en nieuwe mensen leren kennen – LGBTQ+ georiënteert. Leuke actie voor maar €3,-.

topstuk

Foto: Molly & Tommy @ Topstuk

7. Topstuk. Loves Totally – Rotterdam Pride
Op vrijdag avond 23 september moet iedereen naar WORM. Topstuk is namelijk dé openminded party voor openminded people. Vanaf 23.30 uur draait het om goede muziek en een supergezellige sfeer waar iedereen lekker kan (un)labellen. Met Fabienne Soigni, ThenameDisinvalid en VJ Aniuisia wordt dit echt een TOP feest!

8. Camp Pride
Op zaterdag 24 september vanaf 13 uur tot 20.00 uur wordt het Schouwburgplein getransformeerd tot een camping. LGBTQI – belangenorganisaties zullen zich gaan presenteren in hun eigen tuintje: Welcome to my Backyard. De hele dag is er iets te doen. Denk aan Yoga, Bootcamp by Body-Fit tot een toffe show van Mieke Fire met een amazing Tribute: Revival of the Queerest Covers. Lady Gaga, Queen en David Bowie gaan wij zeker horen! Daarnaast wordt er een Expo onthult van Djojo & Versteeg: (Un)labelled. Spannend, spannend!

9. #MYLGBTQLIFE
Op zaterdag 24 septmeber tot zondag 25 september vanaf 12.00 uur tot 20.00 uur is #mylgbtqlife te zien. Een foto-project opgezet door de community en bedacht door jongeren van The Hang-out 010. Deze expo maakt het onzichtbare zichtbaar voor iedereen en brengt de community in beeld.

falk

Foto: Juliane Falk

10. Circuit meet Rotterdam Pride
Rotterdam Pride heeft het grootste internationale gay festival Circuit naar Rotterdam gehaald. Zaterdag vanaf 23.00 uur tot 6.00 uur in Annabel, met een fantastisch internationale line-up zoals Lydia Sanz en Flavio Zarza, draaien bekende dj’s uit Nederland, waaronder Fraulein Z (Herr Zimmerman, C’est Lou (Ibiza Cruises) en Inshane (Funhouse Amsterdam). Natuurlijk staat er niemand minder aan de deur dan Ramjan & Roderwijn. Wordt dit misschien iets te hot voor Annabel? Nee joh! Het kan gewoon in Rotterdam!

11. SINE Sundays Pride Sepcial
Ook de Ferry Store heeft een geweldig pride special bedacht. Vanaf 14.00 uur tot 23.00 uur is er een speciale buiten area opgezet, maar daarna is het feestje nog niet afgelopen want om 23 uur gaat het binnen gewoon lekker door. Hun headliner: Modular DJ’s. Maandag dan maar ziek melden?

Natuurlijk zijn er nog veel meer culturele, diverse en interessante onderdelen van Rotterdam Pride. Kijk hier vooral op www.rotterdam-pride.com OF https://www.facebook.com/RotterdamPride/?fref=ts

WINACTIE: WIN TWEE GASTENLIJST PLEKKEN VOOR CIRCUIT IN ANNABEL
1. LIKE POST
2. LIKE ROTTERDAM PRIDE
3. ZET JEZELF OP AANWEZIG