Het Rotterdamse talent gaat over de grenzen. Zelfs helemaal tot aan Los Angeles! Daar woont sinds kort onze nieuwe superster in wording. Zij zal onze Rotterdamse hartjes in de toekomst sneller laten kloppen van trots. Kathinka Merel van Putten: actrice van Rotterdamse bodem die we strakjes op onze grote schermen zullen zien verschijnen.

Haar avontuur begon een paar jaar geleden. Naast haar master bedrijfskunde startte zij met het doen van audities in Amsterdam. Voor ze het wist stond Kathinka op de planken in New York. Vanaf dit punt veranderde haar wereld en waren de eerste stappen richting Hollywood gezet. “Ik volg altijd mijn intuïtie,” en daarom verhuisde zij een aantal maanden later van New York naar de stad der supersterren: Los Angeles. Niemand in LA overleeft zonder agent, waarschijnlijk telt de stad er daarom dan ook 150. Door haar ‘headshot,’ demo en CV simpelweg op de post te doen, kreeg Kathinka een agent. Ondertussen heeft zij onder andere al in twee independent films gespeeld en kreeg zij de hoofdrol ik een horror movie, opgenomen in een oude vrouwengevangenis in Los Angeles. Aardig creepy dus.

Haar grootste voorbeelden zijn Meryl Streep en Carice van Houten. Een torenhoog doel om te bereiken, maar in het land waar dromen werkelijkheid kunnen worden is niets onmogelijk (mits je hier hard voor werkt natuurlijk). Dit doet Kathinka dan ook iedere dag. “Lekker gaan met die banaan.” Van improvisatielessen tot lessen om haar Engelse accent te verbeteren. Uitgaan is er daarom jammer genoeg niet heel veel bij. Wie denkt dat het worden van actrice in LA een sprookje is, komt van een koude kermis thuis. Je moet iedere kans grijpen om te leren en ontdekt te kunnen worden. Voor een goede kans zou Kathinka zelfs wat meer hamburgers willen eten om de volgende Bridget Jones te worden.

“Bestond er maar een handleiding voor een Europese acteur in LA, dan had ik die zeker gelezen. Misschien dat ik het boek zelf ooit nog eens ga schrijven.” Er zijn namelijk best wel ‘valkuilen’ waar je in kunt trappen. Zo ging Kathinka in haar eerste maanden in LA bijna met een agent in zee die ineens niet zo vriendelijk en professioneel bleek te zijn als dat hij in eerste instantie leek. En toen Kathinka auditie deed voor een speelfilm, bleek zij terecht te zijn gekomen op de ‘nationale feestdag van bejaarde-mannetjes-in-te- strakke-zwembroeken,’ die het zeker niet erg vonden dat Kathinka even langs kwam. Omkeren en wegwezen dus!

Ondanks de successen die Kathinka nu al heeft behaald, kun je als Nederlander niet zomaar voor eeuwig in Amerika blijven. Als je visum afloopt is het gewoon een dikke exit. Kathinka probeert daarom een artiestenvisum te krijgen waarmee zij drie jaar in LA kan blijven. Dit kost veel werk en honderden formuliertjes om in te vullen. Iedereen in Los Angeles is acteur, of noemt zich in ieder geval zo. Dus als je wilt blijven moet je zorgen dat je boven al die andere uitsteekt. Gewapend met haar blauwe ogen, lange blonde haar en nuchtere mentaliteit gaat dit Kathinka zeker lukken!

Ook leuk om te weten is dat Kathinka ons gaat vertegenwoordigen in Queen of the Universe miss verkiezingen in 2014. Wauw! Deze superchick moeten we zeker blijven volgen! Gelukkig kan dat via haar website. Hier staan ook nog meer prachtige foto’s van haar op en demo’s waarin je haar acteertalenten kunt bewonderen.

Latest posts by Kristi (see all)