Met de komst van het nieuwe jaar eindigt ook de tentoonstelling Apotheosis. Daarom is het weer tijd voor een nieuwe tentoonstelling: NO WARE, een creatie van Dennis de Bel. Deze opent dan ook op vrijdag 10 januari – om 21:00 uur – bij ons in Roodkapje. Naast De Bel’s tentoonstelling zijn vanaf vrijdag ook de expositie Cliffhanger en Carbon Black te zien.

Dennis de Bel is mijn favoriete allround-artiest. Hij creëert visuele woordspelingen met grappige en gevatte referenties. Zijn werk is een knipoog naar de huidige maatschappij, de muziek, het design en de mediarealiteit. De Bel’s werk is hedendaags; hij lost ‘non-problemen’ op met ongebruikelijke oplossingen. Zijn gevoel voor humor, taalgrappen en de voorliefde voor gevonden voorwerpen vormen samen de basis van NO WARE. Het resultaat is een mix van kunst, industrieel design, product en (non-)object.

A Very Hard Cover Book
Tijdens de opening wordt eveneens het boek De Bel A Very Hard Cover Book gepresenteerd, gepubliceerd door WORM Parallel University Press en ontworpen door Eyesberg. Het bevat bijdragen van de schrijfster/journalist Josephine Bosma, Florian Cramer (hoogleraar aan de Hogeschool Rotterdam en auteur van het boek ‘Anti-Media’), de blogger Régine Debatty en WORM-directeur Hajo Doorn. Voor slechts €20,- ben je in het bezit van dit prachtexemplaar. Je vindt het boek in de WORM-shop en bij Roodkapje’s Megashop! (100 gesigneerde kopieën door de artiest).

CARBON BLACK
Daarnaast presenteert Roodkapje het werk van de Australiërs David Haines en Joyce Hinterding in de tentoonstelling Carbon Black Electromagnetic Jurassic. Dit duo brengt vorm, materie en geur samen in hun raamtekeningen van grafiet. De raamtekeningen werken als een antenne van jouw energie. Dus laat je energie stromen en wordt onderdeel van het werk!

CLIFFHANGER
Op diezelfde vrijdag opent ook de tentoonstelling Cliffhanger bij Roodkapje. Cliffhanger is het expositiedebuut van tien fotografietalenten van de Willem de Kooning Academie – op weg naar een artistiek hoogtepunt. De exposanten presenteren een diversiteit aan genres, waaronder documentaire- en modefotografie. Deze tentoonstelling is een preview van een nieuwe lichting fotografen die zich met frisse energie op de kaart zet. De avond wordt afgesloten met een afterparty: 23:00 – 02:00 DJ Jahua & Ballroom Syndicate.

Tot vrijdag!

Vrijdag 10 januari 2014
Bandaid
20:30 – 23:00 // €6

Opening tentoonstelling NO WARE
21:00 – 23:00 // FREE
Afterparty: 23:00 – 02:00

Opening tentoonstelling CLIFFHANGER –WDKA
21:00 – 23:00 // FREE