De winter is misschien niet zo koud, maar donker is ‘ie zeker. Daarom komt Route du Nord – als onderdeel van Rotterdam Art Week – donderdag met een wintereditie van het normaal zo zonnige festival: Route du Nord Light. Een vijf dagen lang muziek, kunst, poëzie en feesten dat alweer voor de tweede keer plaatsvindt. Uiteraard start het op een van de leukste plekken van Rotterdam: Roodkapje.

Het Belgische muzikale dichtersgezelschap Ten Adem trapt af met hun act dat ergens tussen performancepoëzie en een muziekoptreden ligt. Gevolgd door een performance van Jan Adriaansen, waar mysterieus weinig over te vinden is.

Steen, papier, schaar
Daarnaast is de tentoonstelling ‘Rock Paper Scissors’ te bezichtigen. De tentoonstelling omvat werk van BEFORELIGHT, Daan Roosegaarde, Dina Roussou, Dusan Rodic, Jan Adriaans en meer en is samengesteld door de Grieks/Nederlandse kunstenaar en curator Kiki Petratou.

Gratis concerten
Omdat de opening van Route du Nord vanzelfsprekend een reden voor een feestje is, zijn er vanaf 22:00 uur gratis toegankelijke concerten van de Rotterdamse rockbands Liar’s Dice en 3 Dead Mexicans On A Skateboard. Voor een compleet overzicht van de activiteiten klik je hier.

Het programmaoverzicht:
Route du Nord Light – programma

Tot donderdag!

07.02.2014
BANDAID
20.30 – 01.00 // €6
Joshua Woods (NL) //
Spherical guitarwalls and dreamy lyrics, their music can be described as eighties-postpunk a la Joy Division up to modern indie rock a la Elbow

The Yes Please ( NL) //
brilliant songs with beautiful vocal harmonies!

08.02.2014
Route du Nord
20.30 – 01.00 // €5
Yokocola Cellarsounds (NL) //
Yokocola Cellarsounds is centred around stage animal Sid Idiopath
Black Midgets From The Future (NL) //
A mystery act of young ‘Rats’