Volgende week donderdag gaat RADICALS #1 van start in de oude Baja Beach Club. Het is Roodkapje dat een tiendaags multidisciplinair festival organiseert in dit leegstaande pand aan het Schouwburgplein.

radicals

Hier zal ondermeer het werk te zien zijn van The Cult of RAMM:ΣLL:ZΣΣ (UK), Democracia (ES) en Dirk Serpinski (NL). Verder zijn er gedurende het festival concerten, Road-on-the-Road tours, een “fashion procession” en een performance-event op de 20e etage van de Hofpoort. Het festival wordt feestelijk geopend op donderdag 9 april 20:00 in ‘De Baja’, gevolgd door optredens van Samara Lubelski (US) & Cassis Cornuta (BE).

Anderhalf jaar lang heeft Roodkapje het thema We Are The World uitgediept met bijzondere tentoonstellingen, een veelzijdig muziekprogramma en de tofste feesten aan de Teilingerstraat 128 in Rotterdam. In 2015 wordt de vaste basis losgelaten en richt Roodkapje zich op festivals met het thema Radicals*. In de huidige ‘festivalisering’ ziet Roodkapje een gat in de markt voor de beeldende kunst en wil deze discipline graag de hoofdrol laten spelen. Het RADICALS #1 festival in april is het eerste van drie festivals die Roodkapje organiseert in Rotterdam, Amsterdam en Istanbul.

Eerste festivalweekend
In het eerste festivalweekend, tijdens Motel Mozaique, is er op vrijdag 10 april een grootschalige “fashion procession” van modeontwerpster Nada van Dalen, dwars door Rotterdam. Verder kunnen bezoekers mee op een sneakerfetisj-gidsentocht, meerijden in de unieke Road-on-the-Road bustour -met onderweg live-muziek van Bismuth (NL) en TELE$hopping (NL)-, de absurde film ‘The Miracle of Life’ kijken in Burgertrut en een Veggie Kapsalon of Golden Power-sorbet eten in het Roodkapje Foodigans pop-up restaurant in De Baja.

In samenwerking met Motel Mozaique en Subbacultcha!, host Roodkapje in De Baja de traditionele, gratis Subbacultcha! Day Party, met optredens van Mountain States (NL), Floris Bates (NL) en Goodnight Moonlight (NL). In het tweede weekend is er een concert van La Hell Gang (CL), Dead Neanderthals (NL) en The Avonden (NL) op de 20e etage van de Hofpoort aan het Hofplein.

Op 17 april is bovenin de Hofpoort een performance-event gecureerd door Mette Sterre. Zij interpreteert het festivalthema ‘Radicals’ met groteske humor en nodigde Renee van Trier (NL), Francesca Fini (IT), Paul Kindersley (UK), Scarlett Lassoff (UK) en Victor Ivanov (UK/RS) uit om performances en video-werk te presenteren.

En er is nog veel meer!
Het volledige programma, entreeprijzen en lokaties van RADICALS #1 zijn te vinden op www.roodkapje.org en in de programmakrant die vanaf volgende week overal te vinden is. Updates en foto’s worden onder andere verspreid in het Facebook-event van het festival.