RAAF dé hotspot in Zuid met een poppodium, het informatiepunt ‘DitIsZuid’ en culturele werkplekken weet van geen ophouden! Dit platform van creatievelingen verovert haar plek binnen de kunst en cultuur, maar ook in het uitgaansleven. Op de grens van Zuid laten zij zien dat Zuid helemaal niet zo eng is, maar juist héél erg gezellig. Ken je RAAF nog niet? Elke week vertelt een lid van het RAAF-team zijn of haar verhaal. Zo zie je hoe de familie samenwerkt aan een stukje cultureel avontuur, net over de Erasmusbrug op Rotterdam-Zuid.
Floor Merk, 20 jaar oud.
Geboren en getogen op Rotterdam Zuid (en is daar nogal trots op, misschien iets te).

Het is al weer een tijd geleden dat ik voor het eerst binnen wandelden bij RAAF. De verbouwing was al in volle gang en het was de bedoeling dat ik als eerste stagiair de raafjes ging helpen nestelen in hun ravennest. Dat zag ik wel zitten! Lekker helpen hier en daar. Ik heb de mensen van RAAF tenslotte op een underground feestje ontmoet. Dus waarom zal dit dan geen feest worden!?

Zwoegen en zweten boven de radiatoren
Toen de verbouwing in volle gang was heb ik ook klusjes gedaan die niet veel Grafisch Vormgeving-studenten aan hun lijstje kunnen toevoegen. Het schuren en verven van de radiatoren is iets dat mij erg is bijgebleven. Maar gelukkig viel de verbouwing voor de rest mee. Zo mocht ik leuke inkopen doen bij tweedehandswinkeltjes. Iets wat ik in mijn vrije tijd ook graag doe. Dat maakten het zwoegen en zweten boven de radiatoren wel weer goed. En toen was het eindelijk zo ver! RAAF ging open. Na weken in joggingsbroeken lopen was het tijd voor een fancy jurkje en hoge hakjes. Het was een geslaagde opening op een mooie sneeuwwitte dag. Wat een top start. Nu kon het voor mij en RAAF echt gaan beginnen.

Lobi en hipster
Ik kwam solliciteren als grafisch vormgever en ik vond het leuk om te laten zien waar ik goed in was. Veel leuke dingen gemaakt en geleerd. Iedereen van het Grafisch Lyceum zegt niet voor niks dat ze veel meer op stage hebben geleerd dan de tijd dat ze op school zaten. In die tijd heb ook vaak als hulp in de keuken gestaan en zo groeide mijn skills in de horeca. Ik ben graag onder de mensen dus dat was wel een pluspunt. Het leuke was dat het RAAF-team zich niet zo bezighield waar ik me wel mee bezighield. Zo heb ik ze woorden zoals ‘lobi’ en ‘hipster’ meegegeven, zodat ze toch een beetje wisten waar de mensen van mijn leeftijd zich mee bezighouden. Of althans, ik. Ik heb het in die periode heel erg naar mijn zin gehad met het RAAF-team. Natuurlijk komt dan de tijd dat het er op zit als stagiaire, maar ik was nog lang niet klaar met RAAF.

Ik ben altijd nog bij RAAF gebleven om te helpen. Nu ben ik vrijwilliger en help ik met evenementen. Ik heb heel veel nieuwe mensen mogen ontmoeten. Zo zie je ook mensen komen en gaan, maar ik zal voor altijd blijven. Of ze nou willen of niet.

GraphicYES!
banner raaf