RAAF dé hotspot in Zuid met een poppodium, het informatiepunt ‘DitIsZuid’ en culturele werkplekken weet van geen ophouden! Dit platform van creatievelingen verovert haar plek binnen de kunst en cultuur, maar ook in het uitgaansleven. Op de grens van Zuid laten zij zien dat Zuid helemaal niet zo eng is, maar juist héél erg gezellig. Ken je RAAF nog niet? Elke week vertelt een lid van het RAAF-team zijn of haar verhaal. Zo zie je hoe de familie samenwerkt aan een stukje cultureel avontuur, net over de Erasmusbrug op Rotterdam-Zuid.

Geschreven door Debora Lootsma a.k.a. Debby Lost – vrijwilliger en comedyprogrammeur bij RAAF, april 2014.

Twee jaar geleden stapte ik voor het eerst over de drempel van RAAF. Ik betrad de wondere wereld van Rotterdam, Art, Adventure & Food. Nou schijnen veel Rotterdammers best wel een drempel over te moeten voor ze voet aan wal op de Zuidoever zetten, maar ik kende Zuid al. Ik werkte er. Ja, er wordt volop gewerkt op Zuid.

Ik was samen met een collega. We wilden na het werk iets drinken en buiten de deuren van ons kantoor eens lekker roddelen, eh… bijpraten, eh… netwerken. Dat dus. Obba was gesloten, Grand Café Rijnhaven was net geopend, maar die middag ook dicht… Waar moesten we naartoe? Het werd RAAF. Dat was meer geluk dan wijsheid. Of eigenlijk was het onwijs veel geluk én wijsheid. Gers, zouden we tegenwoordig zeggen. Maar goed, we dronken wat, we netwerkten ons suf, ik keek om me heen in de gezellige huiskamer met artsy muurschildering en zag dat RAAF iets deed met kunst en cultuur…

Comedy op Zuid
In die tijd was ik beginnend stand-upcomedian met een eigen artiestennaam: Debby Lost, want ik raakte de weg nogal eens kwijt. Ik crosste af en toe naar 020 om daar vijf minuten op te treden, maar wellicht kon dat dichter bij huis? Nou kom ik zelf niet van het stoere Rotterdam-Zuid, maar ik kom wel uit de Eastside. Nou ja, dan wel echt Oost-Eastside: Krimpen a/d IJssel. Ik stelde het RAAF-team voor om een keer samen een comedyavond te organiseren. Dat wilden de raafjes wel; vrolijk lachen. Een nieuw RAAF-event was geboren: Comedy op Zuid. Lekker eten en drinken, lachen, muziek, een echte dj en zelfs een Master of Ceremonies: MC Debby Lost (ehm, dat ben ik dus). RAAF en comedy zijn sinds die tijd onlosmakelijk met elkaar verbonden.

Vrijdag 25 april
Tegenwoordig organiseer ik als ‘comedyprogrammeur’ (klinkt chique toch, voor een vrijwilligersbaan) de ene maand de RAAF Comedy Night: stand-upcomedy met zes snelle, korte ‘lach-of-ik-schiet’-acts van comedytalenten uit Rotterdam en omstreken. De andere maand twee langere cabaretacts in het RAAF Cabaret Café – waar naast goede grappen ook ruimte is voor verhalen en liedjes. Komt dat zien, elke laatste vrijdagavond van de maand. Een beter begin van je weekend is er niet, toch? Niet dan? Nou dan! Ech wel…

Vrijdag 25 april
RAAF Cabaret Café: een aanvulling op de succesvolle RAAF Comedy Nights! Net als bij stand-upavonden kan je borrelen, lachen en genieten. Maar in plaat van een show met zes snelle stand-up acts zijn in het Cabaret Café een of twee ietwat langere acts te zien die naast grappen en grollen, ook verhalen en kleinkunstliedjes op het toneel presenteren.
Met deze editie weer twee geweldige acts:
Jasper van der Veen & Caroline Sanders.
Kijk voor meer informatie op het Facebook-event!
Entree: 5 euro

program