RAAF, dé hotspot in Zuid met een poppodium, het informatiepunt ‘DitIsZuid’ en culturele werkplekken door de weeks weet van geen ophouden! Dit platform van creatievelingen groeit met de dag en verovert haar plek binnen de kunst en cultuur-scene maar ook in het uitgaansleven van Rotterdam. Op de grens van Zuid laten zij zien dat Zuid helemaal niet zo eng is maar juist héél erg gezellig. Ken je RAAF nog niet? Elke week vertelt een lid van het RAAF-team zijn of haar eigen verhaal. Zo zie je hoe de RAAF familie samenwerkt aan een stukje cultuur en avontuur net over de Erasmusbrug op Rotterdam-Zuid. Dit keer Kasper van Steenoven.

Ik woon nu vier jaar in Rotterdam, waarvan ongeveer een halfjaartje op Zuid. Toen ik eenmaal was verhuisd ben ik eigenlijk nooit meer terug geweest naar Zuid, want wat had ik er überhaupt nog te zoeken? Ik woon nu in Noord en mijn school (het Grafisch Lyceum Rotterdam) ligt twee minuten lopen van mijn huis vandaan. Mijn tijd in Rotterdam-Zuid was een gesloten hoofdstuk, totdat mijn stageperiode begon bij RAAF. Nu pak ik elke ochtend met veel plezier al mijn spullen bij elkaar en plant ik mijn kont in de metro die mij brengt naar Rotterdam-Zuid én RAAF!

De allereerste keer dat ik mijn nieuwe team ontmoette was niet op mijn eerste stage dag zelf, maar op een Nieuwjaarsborrel. Ondanks het feit dat ik het onwijs fijn vond dat dit georganiseerd was (zo kon ik vast wat ervaring opdoen voordat mijn stage überhaupt begon) scheet ik alle kleuren van de regenboog toen ik hier onderweg naar toe was… Ik ben totaal het type niet dat bang is voor nieuwe contacten, maar ik wist uit verhalen dat het RAAF team meer gezien kon worden als familie en hier zou ik dan tussen stappen met mijn goede gedrag.
Daar bovenop kwamen alle horror-verhalen van andermans stageplekken naar boven. Plekken waar je niet meer bent dan het zoveelste nummertje en where you only speak when spoken to.. Niets was minder waar. Bij aankomst werd ik omhelst en werd mij van elke richting mogelijk een mooi Nieuwjaar gewenst. Het is overdreven te zeggen dat ik mij meteen thuis voelde, maar dat deed ik lekker toch.

Inmiddels heb ik er nu een maand stage opzitten en die ene maand is voorbij gevlogen in een tempo waar je U tegen zegt. Mede door mijn geweldige begeleidsters, mede-stagiaire Julia en de onwijs leuke taken waaraan ik mag werken is elke dag weer onvoorspelbaar, maar altijd gevuld met veel leermomenten, nieuwe perspectieven en een goede dagelijkse dosis humor.
Zo heb ik binnen deze maand mijn eerste business meeting bijgewoond. Het was een erg toffe ervaring om verschillende perspectieven, visies en persoonlijkheden uiteindelijk tot een oplossing te zien komen. Ook heb ik de nodige grafisch design opdrachten voldaan en krijg ik elke week weer nieuwe opdrachten waar ik mij, en mijn (waar nodig; gestoorde) fantasie, heerlijk op mag uit leven! Ik krijg de vrijheid om mijzelf te zijn in mijn werk en om te experimenteren. Dit zijn enkele aspecten waar ik RAAF onwijs dankbaar voor ben.

Ik merk nu al dat RAAF na deze ene maand meer is geworden voor mij dan alleen een stageplaats waar ik mijn ‘werkprocessen’ moet behalen. Het is de plaats waar ik nu al niet alleen leer om een betere vormgever te worden, maar ook de confrontatie met mijzelf aan ga, kijkend naar wat ík goed en fout doe en hierdoor mijzelf beter in vele opzichten. Dit onder begeleiding van een fantastisch team, ach wat zeg ik.. familie van lieve, getalenteerde en prettig gestoorde mensen met hart voor wat zij doen!

Kasper van Steenoven – stagiaire vormgeving sinds januari 2014

Vrijdag 14 februari: 010Sessies: Mieke van Veen en Oliver Pesch
Jong Rotterdams talent op het podium van RAAF

RAAFDinerCafé geopend om 17:30
Aanvang 20:30
Entree: gratis

Zaterdag 15 februari: RainbowCity: film&debat
Diversiteit, ontmoeting, discussie en goede sfeer met een drankje en een hapje

Aanvang 19:00
Borrel in RAAFcafé vanaf 20:00
Entree: gratis

Donderdag 20 februari: Talk of the Town Jamsessie
Grijp je kans om je talent te laten zien. Neem je eigen instrument mee en jammen maar!

Dinercafé open: 17:30u
Aanvang: 19:30u
Entree gratis.