We hebben er weer nieuwe vrienden bij: de dames en heren van RAAF Rotterdam. Vanaf heden wekelijks bij Bogue bijdragen vanaf Zuid van hen hier te lezen.

RAAF, dé hotspot in Zuid met een poppodium, het informatiepunt ‘DitIsZuid’ en culturele werkplekken door de weeks weet van geen ophouden! Dit platform van creatievelingen groeit met de dag en verovert haar plek binnen de kunst en cultuur-scene maar ook in het uitgaansleven van Rotterdam. Op de grens van Zuid laten zij zien dat Zuid helemaal niet zo eng is maar juist héél erg gezellig. Ken je RAAF nog niet? Elke week vertelt een lid van het RAAF-team zijn of haar eigen verhaal. Zo zie je hoe de RAAF familie samenwerkt aan een stukje cultuur en avontuur net over de Erasmusbrug op Rotterdam-Zuid.

Schermafbeelding 2014-01-27 om 14.43.49
Leon de Vos

Als de dag van gisteren kan ik het nog voor mij halen. Mijn allereerste stagedag bij RAAF. Een gigantische kater en tergende hoofdpijn was mijn startmoment. Na een avond stevig doorhalen om de laatste dag van de vakantie te vieren met mijn huisgenoten. Nog geen maand ervoor had ik mijn sollicitatiegesprek, waarbij Ashley haar enthousiasme niet kon inhouden en 15 minuten na het gesprek me al opbelde met het blijde nieuws dat ik was aangenomen. Dan heb je wel wat waar te maken natuurlijk!

Vanaf het moment dat ik bij RAAF binnenwandelde voelde ik mij meteen thuis in de huiskamersfeer van RAAF. Ik kwam net vers uit een stageperiode waar nette kleding, met twee woorden spreken, ‘meneer’ en ‘excuses’ de standaard waren en je bureau altijd strak geordend moest zijn. Wat een verademing om dan bij RAAF binnen te komen. Onder het genot van een vers bakkie koffie en een tosti ham/kaas zat ik meerdere malen op een comfortabele stoel te werken aan mijn stage opdrachten. Dagen duurden geen eeuwigheid meer, ik kwam soms zelfs tijd tekort en betrapte mezelf er meerdere malen op dat ik thuis alsnog bezig was met opdrachten en e-mails.

Dat is het mooie aan RAAF je komt er niet binnen als ‘klant’ of ‘consument’. Niks van dat, je bent een volwaardig lid van het team, of beter gezegd, van de familie. Bij alles wat er gaande is wordt je betrokken en ben je dat niet dan is een simpel gesprekje met Ashley of Elke genoeg om jezelf helemaal te laten onderdompelen in alles wat er speelt.
Mijn mooiste ervaringen zijn allang niet meer op twee handen te tellen. Van een afstudeerproject met de internationale studenten van de Erasmusuniversiteit tot het aanvragen van mijn eigen subsidies voor DitIsZuid-projecten. Zelfs het opzetten van mijn eigen freelance bedrijf. Geen ‘evenement-idee’ was te gek: “Lan-party? túúrlijk gewoon doen!”. Zo heb ik op één avond zelfs een groep hiphoppers met twee oude dames op gitaren op het RAAF-podium laten spelen, en leuk dat het was!

Inmiddels ben ik al bijna een jaar geleden afgestudeerd en draaf ik lekker verder in een nieuwe verse studie. Maar vanaf het moment dat ik er binnen ben gewandeld voor dat ene stageplekje, zijn ze me eigenlijk nooit meer kwijtgeraakt.

Als TeamCaptain knal ik er achter de bar de lekkerste burgers uit en ‘rock’ ik elke avond! Achter de schermen blijf ik werken aan het informatiepunt ‘DitIsZuid’ en alles wat daarbij komt kijken. Ik ben gekomen voor de stagepunten maar gebleven voor de sfeer, gezelligheid, en knotsgekke familie…..Mijn afstudeerquote was ook niet voor niets “De RAAF is LOS!”

Leon de Vos – TeamCaptain Bar in RAAF én medebestuurder Stichting DitIsZuid, eigenaar LDV Concepts en ex-stagiair media management, studeerde af in RAAF in juni 2013.

Schermafbeelding 2014-01-27 om 14.43.34

31 Januari RAAF Comedy Night

Line-up: Chris v.d. Ende, Mino van Nassau, Remko Lamers, Caroline Sanders, Omar Louchahi, Jelle Bril, Fabian
Franciscus
DJ: E-istatic
MC: Debby Lost
RAAF Diner Café geopend om 16:30
Inloop Comedy: 20:00
Aanvang 20:30
Schade: 5,-

7 februari : RAvond LIVE: Eddie Next Door
De enthousiaste Rotterdamse Rockband ‘Eddie Next Door’ komt het dak eraf blazen!
Aanvang 20:30 uur
DinerCafe open: 17:30 uur
Entree: Gratis