RAAF, dé hotspot in Zuid met een poppodium en het informatiepunt ‘DitIsZuid’. Dit platform van creatievelingen groeit met de dag en verovert haar plek binnen de kunst en cultuur, maar ook in het nachtleven van Rotterdam. Op Zuid laten zij zien dat het daar helemaal niet zo eng is, maar juist héél gezellig. Ken je RAAF nog niet? Elke week vertelt een lid van het RAAF-team zijn of haar eigen verhaal. Zo zie je hoe de RAAF-familie samenwerkt aan een stukje cultureel avontuur net over de Erasmusbrug.

Vandaag Karin Canters, zangeres van Diona Fox & her Ragdolls en organisator van Talk of the Town.

Met de afstudeerstress die door mijn aderen giert, kom ik voor het eerst in RAAF. Al dagen houd ik mezelf wanhopig wakker met liters koffie, energiedrank en meer koffie om mijn afstudeermap voor de Popacademie op orde te krijgen. Gelukkig kan je als muzikant even helemaal ontsnappen aan alle spanningen door weer eens lekker op te treden. Als mijn telefoon gaat en een RAAf-member mij vervolgens vraagt of ik kom optreden, antwoord ik gelijk ja!

Plaatsmaken voor afzakkertje
Na een fijn avondje optreden raak ik aan de bar wat meer aan de praat met Ashley. De koffie maakt inmiddels plaats voor een afzakkertje en ik vertel haar over de laatste opdracht voor mijn afstuderen: het organiseren van mijn eigen afstudeeravond, een avondvullend programma verzorgen waarbij je zelf optreedt, maar ook de hele productie op hebt gezet. Ashley stelt gelijk voor dit in RAAF te doen en er een knallende avond van te maken!

Moment van de waarheid
In maart 2013 is het zover. De beoordelende docenten zitten klaar en op deze avond moet ik, naast twee verschillende optredens doen, ook nog de nieuwe videoclip van mijn band ‘Diona Fox & her Ragdolls’ voor het eerst vertonen aan het publiek. Een denderend succes! RAAF klapt uit zijn voegen en daarbij ben ik ook nog eens geslaagd voor dit examenonderdeel.

Als bedankje voor alle hulp bij mijn afstuderen ben ik aan de slag gegaan met de programmering van een maandelijkse jazz-avond. Inmiddels hebben we daarmee in 2013 de maandelijkse Talk Of The Town geintroduceerd en zelfs meegedaan aan North Sea Round Town! Toffe acts zijn de revue gepasseerd en we gaan weer lekker door in 2014!

Van artiest tot programmeur
Bij RAAF heb ik de vrijheid om mijn eigen creatieve ideeën in een avondprogramma te verwerken, ik ontmoet veel nieuwe artiesten waardoor ik mijn eigen netwerk uitbreid en ik ben inmiddels de vaste jazz-programmeur geworden. Eerder heb ik al programmering gedaan maar nog nooit met zoveel plezier en eigen inbreng dankzij de RAAF-toppers. Zowel het budget, de programmering, contactbeheer en administratie liggen in mijn handen en ik ben blij mijn toevoeging voor RAAF te kunnen doen.

Ook als ik niet aan het ‘werk’ ben (het voelt namelijk nooit als werk), kom ik graag in RAAF om bij andere evenementen te kijken/luisteren en ideeën op te doen. Naast het feit dat ik hier zo hartelijk ben verwelkomd kan ik ook met al mijn vragen en ideeën, hersenspinsels en zorgen terecht bij mijn mede Raven. Het is een plek waar je je direct thuis voelt en waar je iedere keer weer volledig opgeladen en gemotiveerd raakt.

Kersverse cliprelease
Nog een lege agenda in maart? Blok de 20ste alvast af voor de nieuwe cliprelease van Diona Fox & her Ragdolls in RAAF, naast een avond waarop Special Guest Artists mee komen doen op het podium krijg je ook als aller-allereerste de nieuwe single met bijbehorende videoclip voor je kiezen! De aanvang is 19:30 uur, de entree gratis (ook al mag je natuurlijk een vrijwillige donatie doen ter support) en het bier staat koud! Kom naar deze releaseparty, wij zorgen voor het feestje! Meer informatie vind je hier.

Karin Canters,

Zangeres Diona Fox and her Ragdolls
Organisator Talk of the Town, de jazz, funk en soul avond van RAAF.

Ook benieuwd naar RAAF en liefhebber van Jazz/soul/funk en blues? Kom dan op 20 februari naar Talk Of The Town; Jamsessie! Speel je zelf een instrument? Neem die mee en spring het podium op, jam er op los, of kom gewoon lekker luisteren naar al het talent wat samenwerkt voor een toffe avond. Vaste Jamsessie DJ’s Jeroen Fens en Tim van de Ende zijn ook weer van de partij en draaien tussendoor fijne plaatjes.

Foto: EmpiriMusic