Gestrest kwamen ze de stilte coupé binnen, ademend in het ritme van de weg die ze afgelegd hebben met hun hoge hakken op het perron. De hakken maakten de desbetreffende dames niet alleen ietsje langer, ook de door god verkregen rondingen waren niet te missen. Behoorlijke snoeptafels, zou een goede vriend van me gezegd hebben. Ze hadden beiden iets weg van dames die bij de Douglas werken, maar zouden wel ergens een functie bekleden als consultant of een pittige HR medewerker.

Eentje ging naast mij zitten en de ander schuin tegenover me. “Wat een lange dag”, kwam eruit met een diepe zucht. Als werknemer in een team vol vrouwen, weet ik dat er dan meer zal volgen en zo geschiedde.

Wegens waarschijnlijk te weinig sociaal contact op werk, besloten ze hun dramatische dag vol begrip aan elkaar te gaan vertellen. Namen kwamen voorbij met enkele voorbeelden ter bevestiging. Léon van de binnendienst maakte net als altijd iets te grove grapjes en Arthur had echt een fout overhemd aan vandaag. Het diagonale gesprek had iets weg van een pingpong wedstrijd op professioneel niveau. Ook Bert die kleine Maartje gisteren een kwartiertje te laat ophaalde van de naschoolse opvang moest het ontgelden. Ik fantaseerde dat Bert vast op haar boezem gevallen was, maar dat zijn verzameling porno het werkelijke beeld gaf van hun relatie.

Een moment van stilte, zoals het eigenlijk hoort in deze coupé. Één van de dames grabbelde in haar tas. Haar hand kwam weer tevoorschijn en de volgende kreet volgde in stereo: CHO-CO-LA-DE!!!!

Beiden keken elkaar bijna trillend van geiligheid aan! De chocolade werd met enige moeite gedeeld en de ontlading was compleet. De grimas was weer terug op het gezicht. Vrouwen en chocolade; puur genot.

Latest posts by Elmar (see all)