Het is tijd voor nieuwe schrijfonderwerpen. En waar willen wij schrijvers over schrijven? Nou daar heb ik wel een idee over. Aangezien ik, naast Bogue-columnist, ook andere proza en poëzie schrijf, leek het mij een leuk idee om dat te combineren met Bogue. In de vorm van een online blog novel. Een wat? Je leest het goed: een blog novel. In mijn hoofd zou dat een novelle zijn in blogvorm. Oftewel, (twee)wekelijks een ‘wordt vervolgd’ voor je kiezen. Is dat wat? Twee jaar geleden deed ik een experiment op mijn eigen blog getiteld ‘Ballen zonder pegels’. Dat wil ik bewaren voor een nieuw schrijfproject voor mogelijke publicatie later, maar onder mijn zelf opgeworpen motto ‘Er moet meer literatuur op Bogue’ leek me dit wel een goed plan.

Dit weekend heb ik een aantal voordrachten in de stad. Als ik toch daar ben, zal ik me laten inspireren door een van de plekken waar ik dan ben. Dat wordt de eerste locatie voor het verhaal, waarvan ik nog niet weet waar het over gaat of hoe het zich zal gaan ontwikkelen. Weet wel, als ik in jouw toko sta zou je volgende week zomaar voor kunnen komen in het verhaal. Of je daar blij mee bent of niet, zal moeten blijken. Maar bedenk dat het hier gaat om fictie van ong. 500 woorden per aflevering en dat zich afspeelt in Rotterdam.

Ik zie dat heel erg zitten, ook al betekent dit een afscheid als columnschrijver van Bogue. Gezien het kleine succes van het experiment zou er iets tofs voor in de plaats komen. Misschien heeft een van de lezers een tip voor de beginlocatie of wat er sowieso in zou moeten?

Latest posts by MIGUEL SANTOS (see all)