Eigenlijk denk ik dat het IFFR mijn favoriete Rotterdamse festival is. Tien dagen lang bruist de stad, elke avond is er wel iets te doen. Overal lopen er mensen rond en je kan een week lang genieten van de nieuwste films. Wat wil je nog meer?

Met de films kan ik je niet zoveel helpen, daar moet je toch echt zelf doorheen. Gelukkig is er wel een soort kieswijzer. Zelf heb ik al kaartjes voor vier films (Eastern Boys, Die Frau hinter der Wand, Starred up en Casa Grande), gezien ik hier wel even over gedaan heb wens ik je veel succes. Nu is er natuurlijk de kans dat je helemaal niet van films houdt, gelukkig zijn er daar nog heel veel IFFR feestjes. Dus bij deze een klein overzicht.

de Tijger Eetclub
Vanaf gister kan je terecht bij de Tijger Eetclub. Dit pop-up restaurant zit heel het IFFR lang in De Unie op de Mauritsweg. Je kan een wereldse keuken verwachten van de Man met Bril Koffie en Sticky Fingers. Elke vrijdag en zaterdag is er in de Tijger Eetclub de Tijger Dansclub.

Festival in festival
Vandaag begint dan eindelijk heel het spektakel. Mocht je vooral geen film pakken omdat je krap bij kas zit, dan kan ik je het minifestival OLFF aanbevelen. Alle films zijn gratis op drie verschillende locaties (BAR, Kriterion en Ani &Haakien).

Survivaltips van catwoman
Tijdens het filmfestival kan je ook terecht bij Klubkat. Dit zit op het Kruisplein en dus lekker op loopafstand van alle andere dingen. Vanavond is er een feestje met survivaltips voor je leven – Marylin Sonneveld ontwikkelt een nieuwe catwoman of zoiets. Zeker de moeite waard om daar een kijkje te nemen. Er zijn hapjes en drankjes en dansen kan je er ook.

De Rotterdamse Schouwburg
Gedurende het hele festival kan je ook elke avond terecht in de Schouwburg. Hier kan je elke avond een dansje doen, in het weekend tot vier en door de weeks tot twee. Veel bekende namen komen hier even buurten, onder andere Nino&Frankie, Blendits en Jeff Solo uit Rotterdam. Hou het event in de gaten voor updates. Vrijdag is er een speciale CJP-middag in de Schouwburg waarbij drie verschillende films worden vertoond en een Q&A met één van de makers.

Het weekendprogramma
Vroeg in de avond kan je film eens anders ervaren dan je gewend bent in de Arminius kerk. Hier kan je films helemaal nieuw beleven bij Vertical Cinema. In de avond kan je stappen op de eerste afterparty in BAR. SEUTEK & KAUSE geven samen met AFROBOT een feestje.

Het eerste weekend van het IFFR is er in WORM een speciaal late-night-programma genaamd Mind The Gap Nights. Bereid je voor op vier avonden vol unieke samenwerkingen tussen muzikanten en videokunstenaars, filmmakers en andere beeldproducenten.

Tafeltennistaferelen
Heb je het eerste weekend dan bijna overleefd kan je op zondag terecht voor een potje pingpong in de Schouwburg verzorgd door ROND DE TAFEL. Dit is ter ere van de film Pingpong Summer.

Kunst en afterparty’s
In de tweede week gaat het festijn vrolijk door. Op donderdag is er weer het befaamde feestje Losgeld. Gratis entree en de voorgaande edities waren afgeladen.

Er zijn niet alleen feestjes, maar er is ook kunst. Zo is er heel het festival de Expo van Thomas Bellinck en KVS van Brussel, genaamd The State of Europe. Het gaat hier om de Europese droom, zeker de moeite waard. Let op: deze tentoonstelling is een individueel parcours. Elke vijf minuten mag er één persoon naar binnen, het kan dus zijn dat u even moet wachten. Een tijdreis door Europa duurt ca. 60 minuten (plus eventuele wachttijd).

De laatste zaterdag van het festival is er in Lantaren Venster een Short film Marathon. In de avond kan je naar de laatste afterparty in BAR genaamd Jukebox, deze keer met Rotterdamse helden van Triphouse en Job Smit&Marc Nolte.

Ik wens jullie heel veel plezier op het IFFR!