Alweer bijgekomen van afgelopen weekend? We blijven gewoon doorgaan, want ook dit weekend is er weer genoeg leuks te doen.

Vanavond begint je weekend bij Roodkapje. Daar treden twee bandjes op: Sky Needle en Mad Nanna. Beiden komen uit Australie, maar meer weet ik er ook niet van. Gezien de schade van 6 euro zeg ik: gewoon uitproberen! Je kan ook terecht in de Vibes voor twee bandjes genaamd ‘Night Beats‘ (Seattle, USA) en ‘Shanon and the Clams‘ (California, USA). Allebei thuis in de garage punk rock. Misschien een keer wat anders voor op je donderdagavond.

Voor de werkende mensen begint het weekend meestal pas op vrijdag. Je kan van start in het Museumpark. Daar vind je vrijdag en zaterdag het heerlijke Marokkaanse Eetplein Djemaa el Fna. Vrijdagavond kan je ook een hapje eten op de Luchtsingel (reserveren kan hier). Het 06-restaurant biedt naar eigen zeggen echte ‘fine dining’. Een dansje kan je diezelfde avond doen bij Triphouse: Just The 2 Of Us. Anders ben je welkom in TwentySix tijdens de vaste clubavond Dope Boys met Ray Escobar en Roger Brouwn. Verder kan je weer feesten in de loodsen bij de Loodsparty van Klankarbeit, dat nu vier jaar bestaat. Let wel, tickets zijn alleen verkrijgbaar via de organisatie.

Op zaterdag is het weer tijd voor Baroeg. Ons jaarlijkse open air festival op Zuid. Heerlijk met je hoofd schudden op metal. Een keer wat anders en bij lekker weer is er niets beters dan je vrijdagavondkater overleven met een biertje in het gras.

Mijn persoonlijke favoriet dit weekend is de Cottonbass Club in Eetlokaal Van de Boer. Heerlijke hapjes, gecombineerd met drum & bass-muziek. Dresscode is casual chic, roaring Twenties/Thirties anno nu. Reserveren via de website is noodzakelijk en wees er snel bij! Ik denk dat dit een heel gaaf feestje wordt. Ook is er dit weekend weer de Club von Westen in BAR, zoals eerder meegemaakt bij BAR. Gewoon lekker een niets aan de handje een dansje doen.

Op zondag kan je terecht bij de Hippiemarkt bij de SOHO bar, voor alle Ibiza-liefhebbers. Mocht je nog niet helemaal kapot zijn op zondag kan je ook nog een dansje doen op het Boomdox Festival in de Minimal. Dus in ieder geval weer genoeg leuks te doen. Met het aankomende herfstweer heb je daarom geen enkel excuus om thuis op de bank te blijven hangen.

DONDERDAG
Sky Needle en Mad Nanna in Roodkapje
Night Beats en Shannon and the Clams in Club Vibes

VRIJDAG
Andere culturen proeven op het Eetplein Djemaa el Fna in het Museumpark.
Eten op de Luchtsingel
Dansen bij Triphouse.
Dope Boys in TwentySix met Ray Escobar en Roger Brouwn.
De exclusieve loodsparty van Klankarbeit.

ZATERDAG
Baroeg Open Air
Cottonbass Club in Eetlokaal Van de Boer
Club von Westen in BAR.

ZONDAG
Hippiemarkt á la Ibiza bij de SOHO Bar.
Boomdox Festival in Minimal