Aanstaande vrijdag om 17:00 uur wordt voor het tweede jaar op rij de lancering van de Grote Nederlandse Kunstkalender gevierd. Deze befaamde kunstborrel met muziek en creatief netwerk vindt plaats in de gloednieuwe art & event space van Club Gem! En dit jaar is het dubbel feest, want er vindt een speciale samenwerking plaats met de artist in residence van de Bijenkorf, genaamd Room on the Roof.

De Grote Nederlandse Kunstkalender 2018 toont op groot formaat elke dag een ander werk, van zowel gerenommeerde kunstenaars als aanstormend talent. Deze scheurkalender staat bomvol beeldende kunst, fotografie, mode, illustraties, architectuur en design. De kunstenaars worden geselecteerd door een onafhankelijke, deskundige redactie, dit jaar onder leiding van Arttenders. De Grote Nederlandse Kunstkalender 2018 is een uitgave van Trichis Publishing en een initiatief van Kantoor Kraaij. Het comité van aanbevelingen bestaat uit kunsthistoricus Wim Pijbes, oud-minister Hedy d’Ancona en trendwatcher Farid Tabarki.

Samenwerking Room on the Roof
Dit jaar is er een bijzondere samenwerking tot stand gekomen. Iedere deelnemende kunstenaar van deze editie heeft kans om geselecteerd te worden voor de Artist in Residence van de Bijenkorf. Room on the Roof, in de toren bovenop de Bijenkorf in Amsterdam, nodigt lokale en internationale kunstenaars, schrijvers, musici, architecten en ontwerpers uit om nieuw werk te maken en te exposeren in de Bijenkorf. Tijdens de lancering op 3 november wordt bekend gemaakt welke kunstenaar een kunstwerk mag ontwikkelen en tijdens Art Rotterdam 2018 zal exposeren in de Bijenkorf Rotterdam en later ook in de Bijenkorf Amsterdam.

7 pag. kunstkalender v2

Lancering in gloednieuwe Club Gem
De lancering van de Kunstkalender wordt gevierd op de nieuwe pop-up art & event space van Club Gem. Club Gem biedt creatieve makers en bedrijven ruimte voor events, exposities en vergaderingen. Een platform voor kunst, cultuur en creatie. Zeker de moeite waard om even te checken!

Lancering Grote Nederlandse Kunstkalender
Vrijdag 3 november | 17:00 – 21:00
Gratis entree, aanmelden voor de gastenlijst en een welkomstdrankje via http://bit.ly/2y6K5sK