Spannende tijden breken aan voor onze lokale omroep OPEN Rotterdam, want vandaag werd bekend dat zij genomineerd zijn voor de titel ‘Lokale Omroep van het Jaar’. Uit 93 deelnemende lokalo’s zijn er 7 omroepen geselecteerd, waaronder dus OPEN.

Dit betekent dat zij behoren tot de beste lokale omroepen van Nederland en daarom worden ze komend jaar ingezet als visitekaartje van de lokale omroepen. Wat dat exact inhoudt is geheel onduidelijk, maar het is eigenlijk als een prijs op zich.

OPEN begon nog niet zo lang geleden als opvolger van de SLOR en heeft zich in korte tijd ontwikkeld tot een echt Rotterdams platform, met veel vernieuwende content. Daarbij hebben ze dagelijks een nieuwsprogramma en dit doen zij met slechts een fractie (500.000 euro give-or-take) van het budget van RTV Rijnmond, dat jaarlijks meer dan 10 miljoen euro heeft te spenderen. Tsja, dan ga je je toch afvragen waar al dat geld van RTV Rijnmond naar toe gaat… Een mooi pand hebben ze in elk geval wel.

Alle achtergronden van de prijs lees je via deze link en op 5 juni wordt de winnaar bekend gemaakt. Wij duimen voor OPEN!

Bogue

Bogue duikt in subculturen, legt vergeten verhalen vast voor later en volgt ontwikkelingen in de stad voor jong en oud. Wij brengen nieuws, opinie, primeurs, winacties, lifestyle, schrijvers, video, food, fashion, kunst en cultuur via internet, televisie en radio. Bogue verbindt Rotterdammers met woord, beeld en geluid aan de grootse daden in onze stad.

Latest posts by Bogue (see all)