Feyenoord verloor gisteravond de eerste wedstrijd in de voorronde Champions League. Thuis tegen Besiktas werd het 1-2. Supporter Ronald Klootwijk schrijft daarom een open brief aan Feyenoord-directeur Eric Gudde.

Beste Eric,

Allereerst moet me van het hart dat dat je Feyenoord op bewonderenswaardige wijze uit de financiële beerput hebt getrokken. Het is begrijpelijk dat de verkoop van sommige spelers die op Varkenoord klaar gestoomd zijn voor ons eerste elftal onontkoombaar is. Zeker na die fantastische prestaties van onze jongens in Brazilië, waar heel Rotterdam nog steeds vol trots over praat. Dat niet al het transfergeld gebruikt kan worden om nieuwe spelers aan te trekken is ook logisch want financieel zijn we er nog niet.

Het is echter onbegrijpelijk dat er geen vervanger voor Pelle is aangetrokken. Een doelpuntenmaker is toch vrij essentieel in een elftal, zeker als je de kans krijgt om in te stromen in het miljoenenbal dat de Champions League heet.
Ironisch genoeg heeft Feyenoord een samenwerkingsverband met het ochtendblad Metro die wel De Spits aantrekt.

Dat er sportieve offers gebracht moeten worden om de club helemaal “gezond” te krijgen is zo klaar als een klontje. Zowel spelers als supporters weten hoe de vork in de steel zit en pikken en slikken dit al jaren omdat het doel de weg omhoog is. Desalniettemin kan het niet zo zijn dat er geen cent wordt geïnvesteerd in nieuwe spelers, want Feyenoord is in eerste instantie een club met een hart dat als een bedrijf gerund moet worden. Het is geen bedrijf waarbij alleen naar winstcijfers en dergelijke gekeken kan worden.

Het lijkt er nu sterk op dat de spelers, Fred Rutten, de supporters en Feyenoord als club weer een lang seizoen tegemoet gaan. Hopelijk bedenk je je en haal je die hand alsnog van die stampvolle knip want het is de hoogste tijd dat het bordes op de Coolsingel weer eens rood/wit gevuld wordt.

Ps Landskampioen betekent rechtstreekse plaatsing voor de Champions League, tel uit je winst!

Groetjes Ronald Klootwijk