Het hele weekend van 29 mei is er “Op z’n Rotterdams”, een nieuw Rotterdams festival dat volledig in het teken staan van fashion, muziek, kunst, cultuur, eten & drinken en shoppen!

Zes Rotterdamse hotspots; de Koopgoot, de Markthal, het Grotekerkplein, de Lijnbaan, de Kruiskade en het Binnenwegplein worden tijdens Op z’n Rotterdams door middel van een culturele route door het stadscentrum met elkaar verbonden. Op z’n Rotterdams creëert in samenwerking met Rotterdamse ontwerpers en kunstenaars een culturele route door de binnenstad van Rotterdam.

KOOKGOOT IN DE KOOPGOOT
Drie dagen lang bereiden verschillende chefs van Rotterdamse horeca-ondernemingen lekkere gerechten in pop-up restaurants in onze Koopgoot.

kookgoot

FOOD IS FASHION
Binnen en buiten de Markthal worden bezoekers verrast door food- en culturele activiteiten. Onder andere een kookdemo van een bekende chef en een dansvoorstelling zijn aangekondigd.

AZIË AAN DE MAAS
Aan de Maas, maar dan een stukje verder, acht je jezelf even in Zuidoost-Azië wanneer je over het Grotekerkplein wandelt. Er is een floating market (nèt hetzelfde als de bekende floating markets in Thailand) waar je Aziatische ingrediënten kan kopen en kan genieten van optredens en eten Asian style.

RAMBLAS OP DE LIJNBAAN
Op de Lijnbaan vind je de beste straatartiesten. Karikatuurtekenaars, morphes, mimespelers en andere culturele en muzikale activiteiten die ervoor zorgen dat je je even op de Spaanse Ramblas waant.

kunst

MADISON AVENUE AAN DE KRUISKADE
Volgens de organisatie belooft het fashion all over the place te worden. Fashion shows, een American Pop Up Diner en een extra lange koopavond tot 23:00.

MONTMARTRE
Het Binnenwegplein zal in het teken staan van street-art à la het Parijse Montmartre. Ook vinden er op Het Binnenwegplein vele pop-up optredens plaats, uitgevoerd door talentvolle muzikanten en dansers. Leuk weetje: Kenny B, van de hit “Parijs”, treedt op!

Op z’n Rotterdams wordt vrijdag 29 mei om 17:30 feestelijk geopend door Dave van Raven en wethouder Struijvenberg in de Koopgoot. Na het officiële moment zal de frontman van de bekende Rotterdamse band The Kik voor ons optreden. Het festival is al toegankelijk vanaf 16:00.

Wees toerist in je eigen stad en waag jezelf aan deze culturele route door ons stadje!

OP Z’N ROTTERDAMS
Vrijdag 16:00 – 23:00
Zaterdag 12:00 – 18:00
Zondag 12:00 – 18:00
Gratis entree