Een gevalletje leeftijdsdiscriminatie, maar Roodkapje biedt de senioren een hele bijzondere workshop! Hollywood moet oppassen want in Rotterdam staat binnenkort de nieuwe Spielberg op. Dat allemaal door de aankomende filmworkshop ‘Nooit te oud’. Deze workshop bestaat uit tien delen waarvan de eerste op 21 februari plaatsvindt.

Samen met de kunstenaar Erik Alkema reizen de toekomstige regisseurs door de filmgeschiedenis. Deelnemers maken zo kennis met de filmtaal, -theorie, -techniek en het plezier van film maken.

“Jongeren hebben nu eenmaal niet zo veel te vertellen. Wat dat betreft verwacht ik meer van ouderen.”

WAAROM?
Erik Alkema is beeldend kunstenaar en altijd op zoek naar onderscheidende Rotterdamse verhalen. Het is de bedoeling dat de 65+-plussers, die met verhalen op de proppen komen, zelf met de filmcamera aan de slag gaan. In de Havenloods van 5 februari licht Erik het project als volgt toe: “Ze krijgen eerst een basiscursus film en daarna gaan ze in groepjes van negen tot tien mensen samen een script ontwikkelen. Fictie, maar de verschillende verhaallijnen komen daarin wel bij elkaar.”

Daarnaast helpt de kunstenaar met het maken van een korte fictie-film, geïnspireerd op een eigen verhaal van de deelnemer. De gerealiseerde film zal in première gaan in een van de Rotterdamse bioscopen.

De filmworkshop vindt één keer per week op donderdag of vrijdag plaats van 10:30 uur tot 13:00 uur bij Roodkapje. Voor meer informatie en aanmeldingen:

Erik Alkema
mail@erikalkema.com
06-34036140

Roodkapje
Teilingerstraat 128
3032 AW Rotterdam