In 2011 voorspelde ik met mijn mede Lifestyle & Design studenten van de Willem de Kooning Academie dat de nomadentrend het helemaal zou gaan worden. Nooit had ik kunnen denken dat die voorspelling vooral van toepassing zou zijn op mezelf.

Sinds ik mijn spullen heb gepakt en mijn geliefde kubus achter me heb gelaten, betwijfel ik inmiddels ten zeerste of boho-chic over de wereld zwerven het meest ideale bestaan is.

Nadat ik uit 010 vertrok, waagde ik een gok en woonde ik een tijdje in 020. Nu is het me bekend dat er een lichte rivaliteit tussen Rotterdam en Amsterdam heerst, dus zal ik er niet teveel woorden aan vuil maken.

Om gezeur van Rotterdamse wijffies over Amsterdamse klepzeikers te voorkomen – en vice versa – heb ik uiteindelijk gekozen voor de gulden middenweg: ik ben neergestreken in 015.

Zo’n beetje tussen 010 en 020 in ligt mijn geboortestad Delft. Inmiddels is de gemeente flink ‘verrotterdamst’ kan ik je zeggen. Een beetje best of both worlds.

Maar, zoals een nomade betaamt, kan ik niet stilzitten en dus ga ik binnenkort maar weer eens een trektocht wagen en doe ik een andere stad aan.

Toch voorspel ik bij deze dat het in 2014 he-le-maal klaar is met die nomadentrend. Niets zo onbetaalbaar als je eigen spullen in een huisje proppen en je luiken sluiten terwijl je hoofd het zachte kussen van je eigen bed raakt.


Foto credits: Paul Schmidt voor Jalouse (2011)

Latest posts by Kelly (see all)