De Retro Frituurwand, het patatje stoofvlees, de truffelmayonaise en de verse friet. Tante Nel zorgt binnenkort voor ons. De snackbar opent de deuren midden in het centrum op de Pannenkoekstraat. Het is niet alleen snack, maar zeker ook bar.

We staan er eigenlijk niet zo vaak bij stil, maar het is zeker waar. In de Rotterdamse binnenstad is vrijwel geen snackbar te vinden. Shoarmaschuren in overvloed, maar waar zijn de oer-Hollandse etablissementen waar je op zondag in je joggingsbroek een patatje kan halen? “Wij komen uit Rotterdam en we wonen in het centrum, maar een snackbar was nou net was wij misten. Dus als de mogelijkheid er is, waarom zou je deze kans niet grijpen?”, vertelt Jill van Herwaarden, die samen met haar partner Kevin de Roos in dit avontuur dook. “Kevin heeft een achtergrond als kok en koken is zijn passie, samen met ondernemen. Dit is de perfecte combinatie.” Zij hebben samen het afgelopen jaar gewijd aan Tante Nel, hun snackbar.

“Waar begin je?”
Het hoekpand kent veel voormalige eigenaars en allen hebben zij het onderspit gedolven. Toch zat er nog geen snackbar waardoor Tante Nel de negatieve cirkel rond dit adres lijkt te doorbreken. Dat gaat alleen niet zonder slag of stoot, zegt Jill: “Een zaak beginnen is niet zomaar iets. Waar begin je? Wie moet je contacten? Gelukkig hielpen heel veel vrienden en contacten ons bij de realisatie. Zonder hen hadden we dit niet gekund. De uitdaging zat in de tijd. Wij zijn er achtergekomen dat deadlines er zijn om overschreden te worden. We zijn iets uitgelopen, maar het resultaat daarentegen is een lust voor het oog.”

10478588_332172346940468_4694831645842771486_n

Een patatje frietje stoofvlees graag
Het is een dooddoener, maar in een moderne snackbar draait het allemaal om versheid en Tante Nel is dan ook trots op de échte verse friet, zelfgemaakte mayonaise, truffelmayonaise, een huisgemaakte bal gehakt en de topper: een patatje stoofvlees. Jill licht toe: “Stoofvlees wat wij zelf maken. Voor de mensen uit het Zuiden van Nederland is een patatje stoofvlees het normaalste van de wereld. Wij in Rotterdam kennen dit niet zo en dit concept willen wij maar al te graag introduceren hier.”

Snack-bar
Wat Tante Nel wellicht nog unieker maakt is de drankvergunning. De onvervalste snack-bar: “Ja, bij ons kan je naast je frietje ook een wodkaatje of Gin & Tonic van de Gin & Tonic Club van Barrelproof bestellen. Of gewoon genieten van een ijskoud biertje van de tap aan onze prachtige bar met een hoop gastvrijheid: bij ons ben je niet zomaar een nummer.”

Nu is het wachten tot de opening op maandag, 4 augustus: “We hebben lang uitgekeken naar dit moment. Helaas hebben we de deadline voor de opening een aantal keer moeten verschuiven. Dit is voor ons allen de eerste echte ‘zaak’ die wij openen; heel erg spannend!” Voor de ontwikkelingen rondom deze snackbar kan je terecht op de Facebook-pagina van Tante Nel.