Obvious Collective organiseert vrijdag 20 oktober de eerste editie van ‘Instituut’. Dit concept draait allemaal om de liefde voor underground housemuziek. Dit komt tot uiting in de programmering. Door artiesten te boeken die misschien niet bekend zijn bij het grote publiek, maar die wel garant staan voor kwaliteit. Voor deze eerste editie hebben zij het Haagse collectief Times Are Ruff uitgenodigd. Daarnaast maken de Duitse Liem en Eddie Ness hun debuut in Rotterdam.

Voor de eerste editie hebben zij Liem en Eddie Ness uitgenodigd van het label Lehult uit Hamburg. Liem had in 2015 zijn doorbraak met het nummer ‘If Only’. Deze houseversie van Fusion Groove Orchestra’s ‘If Only I Could’, kan op support rekenen van o.a. Moodymann en Kerri Chandler. Hij brengt samen met Eddie Ness veel muziek uit op independent labels zoals Les Yeux Orange, Banoffee Pies en uiteraard op hun eigen label Lehult.

Times Are Ruff is een Haags houselabel gerund door Jason Soesman, Piet de Ridder en Alex Fields. Op dit label brengen zij strikt platen uit met invloeden van Chicago en disco. Als dj-collectief staan ze met hun sound op plekken zoals Wildeburg Festival en Into The Woods. Liem en Eddie Ness zijn geen onbekenden voor Times Are Ruff. Begin oktober brachten zij het nummer ‘5 Min Bass Solo’ van de twee heren uit. Dit maakt dat de eerste editie toch wel een heel bijzondere wordt.

Voor deze gelegenheid geeft Obvious Collective 2 x 2 vrijkaarten weg en het enige wat je hiervoor hoeft te doen is je vriend(in) taggen op de Facebookpagina van Bogue. Vrijdag wordt de winnaar bekend gemaakt.

Instituut w/ Liem & Eddie Ness & Times Are Ruff
Toffler
23:00 | € 10,50 incl. servicekosten