Eindelijk is er weer een nieuwe zaak in handen van Dirk Schmidt (Pop On Acid) en Wiebe Kuipers. Als vervolg op Housekamer, de legendarische club Bahn en Trash wordt dit hun nieuwe vaste stekkie aan de populairste straat van Rotterdam, de Witte de Withstraat. Het is de afgelopen jaren de hotspot van Rotterdam geworden. Met kunstgaleries, tal van populaire cafés/restaurants en winkels die nèt even anders zijn.

Volgens Wiebe is dit het meest logische vervolg op hun eerder ondernemingen: “Als we iets hebben geleerd de afgelopen jaren is het wel dat we vooral plekken moeten blijven creëren waar wij zelf graag zouden willen komen. Bij Trash verloren wij dat gevoel na verloop van tijd. Met Pulp gaan we terug naar de basis: kleinschalig, knus en gezellig. We bouwen hier aan een ouderwets café gevoel.” Dat betekent ook dat de heren afstand hebben genomen van deejays, de focus ligt op 80’s classics. Je gaat van Snap’s ‘Rhythm Is A Dancer’ naar Whitney’s ‘Greatest Love Of All’, van gelukzaligheid naar echte tranentrekkers.

Nooit meer naar huis

Als de nacht indaalt op de Witte de With zie je de rook uit de klapdeuren van Pulp naar buiten komen en de patronen van de discobal over het gezellige terras schitteren. Niet alleen de rookmachine en discobal is traditiegetrouw mee verhuisd, ook de beamer met bijzonder videomateriaal is aanwezig. Als echte liefhebbers van het nachtleven zijn Dirk en Wiebe zelf ook niet meer weg te slaan uit de zaak, zo verteld Dirk: “Wiebe en ik zijn voor het gemak om onze nieuwe winkel heen gaan wonen, als we de trap af lopen en onze voordeur open slaan staan we op ons terras. We hoeven nooit meer naar huis!”

Iedere dag en nacht geopend

Vanaf heden is Pulp iedere dag vanaf 17:00 geopend maar bij mooi weer kun je vanaf 12:00 uur op het terras terecht. En omdat de heren wederom beschikken over een 24-uurs vergunning zijn zij van zondag tot en met donderdag tot 04:00 uur geopend en in het weekend zelfs tot 05:00 uur.

“Pulp is gewoon een keurig winkeltje” sluit Wiebe Kuipers af terwijl hij tevreden om zich heen kijkt.

In de maand april pakt Pulp in samenwerking met het naastgelegen Ter Marsch Café groot uit met Koningsdag, meer info hierover kun je vinden op hun Facebook page: Koningsdag op de Witte de With.