Waar je vroeger nog moest strijden om iets leuks te verzinnen waar je als bezoeker naar toe kon in Rotterdam, vliegen de evenementen je nu om de oren. Maar we klagen niet. Het gros van de nieuwe lichting aan initiatieven is namelijk inventief en creatief. Zo ook het Keilecafé festival.

Anderhalf jaar geleden openden drie jonge ondernemers het pop-up concept HOF, een plek waar creatieven konden experimenteren, aan het Stadhuisplein. Er werd lang gezocht naar een nieuwe vorm en plaats voor een verdere ontwikkeling van het concept, welke uiteindelijk werd gevonden in een samenwerking met de Keilewerf.

De combinatie van beeldende- en podiumkunst met bijzonder eten en een losse sfeer lag meteen voor de hand. Twee lange weekenden in mei zal op de parkeerplaats aan de Vierhavenstraat genoten kunnen worden van goede muziek, kunst, voorstellingen, een filmvertoning en zelfs een vintagemarkt.

Uiteraard hebben wij een aantal Bogue tips voor jullie. Ga zeker een keer op een zaterdag langs wanneer ze een Latijns-Amerikaans en Spaans thema hebben. Cubaanse bands treden op en paella en pintxos staan op het menu. Verschillende dagen zijn met Dansvoer, Roffa Mon Amour en BARPLUS geprogrammeerd. Zeker de moeite waard om te checken, al is het alleen al voor de altijd sublieme filmkeuzes van Roffa Mon Amour.

Tekst gaat door onder de foto.
14141820_1029603030486619_2318872357391175885_n

Cubaanse band “Los Paja Brava”

Van 3 tot en met 14 mei is het Keilecafé festival toegankelijk, met op 4 mei de openiningsparty. Gratis en op woensdag tot en met zondag van 11:00 tot 23:00 geopend. Uiteindelijk is het de bedoeling dat de organisatie zich permanent gaat vestigen op de Keilewerf, houd ze dus vooral in de gaten!

Meer info over de programmering en het event vind je op de Keilecafé festival Facebook.