Oproep aan alle zwervers wereldwijd: haal de plaatselijke wensfontein leeg en sprokkel een ticket naar Australië bij elkaar.

Na 27 dagen langs de oostkust van Australië te hebben gezworven, kan ik als ervaringsdeskundige aanraden je kartonnendoos op te pakken en onder die brug vandaan te komen om Down Under te gaan. Mijn verblijf werd vergemakkelijkt met: een camper, één pits gasstel, opklaptafel, campingstoel, watertank en een elektrische koelbox. Maar geloof me, het is overbodige luxe.
 
palmbomen

Op iedere hoek van de straat is een publiek park. Een netjes onderhouden gelegenheid waar je overdag heerlijk van het zonnetje kunt genieten. In elk park zijn er meerdere picknickplekken met tafels, banken en barbecues waar iedereen gebruik van kan maken. Als de zon onder gaat trekt iedereen dan ook massaal naar de barbecueplekken, om met het gezin of een vriendengroep van de gloeiende plaat te genieten. Waar eten is, zijn restjes. Een gevarieerde maaltijd moet dus ongetwijfeld in de prullenbakken eromheen te vinden zijn. Daarbij is er een speciale schoonmaakdienst die iedere dag de openbare barbecues van een poetsbeurt voorziet. Je hoeft dus helemaal niet in het bezit te zijn van een huis om een schoonmaakster te hebben. Hoe luxe is dat?
 
BBQ

Om ook weer van je bij elkaar geraapte maaltijd af te komen, barst het van de openbare toiletten. In ieder park, op de boulevard, langs de snelweg, wc’s all over the place. Na anderhalve maand in Azië te zijn geweest ben ik geneigd een half uur te blijven zitten. Gewoon om even te genieten van hoe schoon het is en dat mijn urine niet tegen mijn enkels klettert omdat ik moet hurken boven een gat. Als klap op de vuurpijl heeft ieder openbaar toilet een apart afvalbakje aan de muur hangen voor leeggespoten drugsspuiten. Als je troep gebruikt, ruim het dan ook netjes op! Tot slot ligt de oostkust redelijk dichtbij zee, wat betekent: stranddouches in overvloed. Een dagelijkse opfrisbeurt behoort daarmee ook tot het gratis mogelijkhedenpakket.
 
Naaldenprullenbak

Alhoewel ik mij niet heb verdiept in de plaatselijke prullenbakken en mijn drugsspuiten de douane niet hebben doorstaan, de rest van de openbare faciliteiten hebben het reizen in een camper een stuk makkelijker gemaakt. Verder is kamperen op de meest willekeurige plekken om vervolgens omsingeld door kangoeroes wakker te worden, eten tussen palmbomen met zonsondergang en krokodillen van vier meter lang spotten in de rivier ook best bijzonder. Al met al een onvergetelijke ervaring en een dikke aanrader!

Latest posts by Emily (see all)