Mocht je vandaag even rustig de stad in willen voor een aankoop, drankjes of een hapje. Doe dat dan niet, tenzij je een muziekliefhebber bent. Om 17:00 uur start namelijk het Eendracht Festival op het gelijknamige plein. Het gehele omliggende gebied is vol geprogrammeerd met ambitieuze, meestal getalenteerde muzikanten en artiesten. Met vol bedoelen we vol, want er werken letterlijk meer dan honderd acts mee aan dit Rotterdamse showcasefestival.

Het is esthetisch onverantwoord om een omvangrijke opsomming in een tekst te plaatsen, toch vatten we even samen waar je moet zijn en wie de boel programmeert: Rotown (Bermuda Square), de kelder van WORM (Hybrid Boys), de grote zaal van WORM (BOOMBOX), Vibes (Cloudhead Booking), Bar³ (Woorden Worden Zinnen), Sijf (Le Café Musical), Club Laxx ( Miki Autar), Zondebok en ’t ZwarteSchaap (3voor12), House de la Paans (TELMO MIEL), Hostel Downtown010 (De Likt), RACH (All Eyes On < aanrader) en de Coffee Company (The Beatmakers Union). Op en rond het Eendrachtsplein schijnt ook het een en ander te gebeuren.

Alles is helemaal gratis te bezoeken. We worden dan ook aangespoord om vooral rond te kijken op de verschillende locaties. Het festival dient ter verbinding van de kunsten, wat vooralsnog aardig lijkt te lukken. Bezoek daarom de stad vandaag niet voor je suffe aankopen, maar ontdek dit keer iets nieuws!

Foto gemaakt door Wim Barzilay

Bogue

Bogue duikt in subculturen, legt vergeten verhalen vast voor later en volgt ontwikkelingen in de stad voor jong en oud. Wij brengen nieuws, opinie, primeurs, winacties, lifestyle, schrijvers, video, food, fashion, kunst en cultuur via internet, televisie en radio. Bogue verbindt Rotterdammers met woord, beeld en geluid aan de grootse daden in onze stad.

Latest posts by Bogue (see all)