Yes, het is 2014! Nieuwe ronde, nog meer kansen. 2013 was gewoon goed, 2014 wordt beter. Een heel jaar de tijd om mezelf weer te verliezen in de kleuren van kunst, de sprankeling van nieuwe creativiteit en in de ban raken van amazement. Nu heb ik mijn ziektedagen van 2014 alweer achter de rug dus niets of niemand die mij nog gaat tegenhouden om mezelf weer onder te dompelen in alles wat kunst en cultuur heet.

De eerste dagen van januari heb ik gevuld met het kijken van The V for Vendetta, Pulp Fiction, Drive etc. stuk voor stuk prima pareltjes voor de nadagen van het voorafgaande vreetfestijn. Maar ik hunker naar de lucht van musea dus zodra ik januari achter me heb gelaten ben ik in februari weer haantje de voorste bij Het Wereldmuseum Rotterdam. Mijn vorige bezoek was daar bij The World of Manga – nog tot en met 12 januari te zien. De nieuwe tentoonstelling, een best wel logisch vervolg op de voorgaande, laat een nieuwe kunstvorm zien die een combinatie is van oosterse en westerse kunsttradities. Future Pass 3:0 is er eentje die ik zeker niet wil missen.

Man Ray is een kunstenaar/fotograaf die ik best wel een warm hart toedraag. Mijn eerste, meest simpele aanraking met het ontwikkelen en creëren van analoge beelden was de Rayografie. Een techniek die Man Ray ontwikkeld heeft waarbij je voorwerpen op lichtgevoelige papier legt en je deze kort belicht. Fantàstisch!

Vanaf 8 februari is er in het Boijmans van Beuningen een tentoonstelling te zien van drie kunstenaars: één daarvan Man Ray, die ieder op hun eigen manier bezig waren met manipulatie en representatie. En dat al in begin twintigste eeuw – terwijl deze thema’s nog steeds heel hedendaags zijn. Constantin Brancusi, Medardo Rosso & Man Ray vanaf februari in Boijmans  check

Nu heb ik op de valreep van 2013 mijn hart verloren aan een Amsterdammer, zo’n echte. Maar de import-Rotterdam chauvinist die ik ben sleep ik deze 020-er mee naar elke toffe expo of bezienswaardigheid die Rotterdam te bieden heeft, we zijn begonnen met een rondje Roffa maar 2014 gaan we de diepte in. Als 2013 de voorbode was van laagdrempelige-, onverwachte- en kriebeltjes in mijn onderbuik gevende exposities dan kan 2014 wat mij betreft niet meer stuk.

Dus kom maar op met je onconventionele locaties, uitnodigingen op de valreep en lusten voor het oog: ik ben er klaar voor!

Latest posts by Marleen (see all)