Uit de barstende fontein die muziek heet, selecteer ik voor Bogue vijf nummers waar ik een fixatie voor heb. Ik heb ze grijs gedraaid tot het bloed uit mijn oren kwam zetten. Gekeurd door mijn persoonlijke smaak en met name elektronisch geluid is dit Maria’s top 5 van de week!

De laatste paar weken heb ik hele goede gesprekken met Guido van Dieren, programmeur van onder andere de North Sea Jazz Club en BIRD. We wisselen constant parels van muziek uit; praten over het uitgaansklimaat; Jazz-grootheden en Rotterdamse culturele elites. Jazzpodium Bird heeft naast de keuken; het heerlijke terras en de onbeschrijflijk goede sfeer, ook mooie clubavonden. Daarom staat deze top 5 in het teken van Bird Rotterdam. Zoals Erykah Badu heel mooi reciteert in het nummer ‘Apple Tree’: “I have some food in my bag for you. Not that edible food, the food you eat. No, I have some food for thought.”

5. Floating Points – J&W Beat

Tijdens mijn dagelijkse muziekjacht stuitte ik op deze track. Toen ik hem aan Guido liet horen kwam ik erachter dat Floating Points drie maanden geleden in town was tijdens een 360 Degrees-avond in Bird. You snooze, you lose Maria!

4. Detroit Swindle – 64 ways (Featuring Mayer Hawthorne)

Maarten en Lars weten precies hoe ze op je gemoedstoestand moeten inspelen met deze track. De heren van Detroit Swindle belonen je overigens rijkelijk met hun debuut album ‘Boxed Out’.

3. Taylor McFerrin – Awake To You

De zoon van Bobby McFerrin heeft zojuist de soundtrack van je dromen gecreëerd.

2. Milosh – Jetlag

Met minder dan 1.500 views op Youtube is dit nummer zowaar een verborgen parel. Milosh bestaat volledig uit vijftig procent van de formatie, Rhye. Die je misschien nog kent van hun zwoele hit ‘Open’. Ja, dat liedje waarvan je met een snotterige neus je ex wanhopige berichten ging sturen om drie uur ’s nachts.

1. Janet Jackson – If (Kaytranada edition)

Deze keuze vond ik heel moeilijk om te maken, want Kevin uit Canada, ofwel Kaytranada heeft knetter veel producties die ontzettend goed zijn. Zaterdag, 28 juni staat Kaytranada ook op het Expedition Festival in het Bergse Bos, vertegenwoordigd door Bird op hun eigen stage.

Dit was alweer mijn top 5! Meer muziek vanuit mijn hoek is te ontdekken via Electronicrafts, mijn online jukebox, welke ik dagelijks voorzie van nieuw geluid: electronicrafts.com!