Je moedertje. De niet-van-de-troon-te-stoten koningin. De uitvindster van jouw lievelingsgerecht. De mooiste dame van het land. De vrouw voor wie jij nooit zal falen, omdat ze altijd trots op je is. Voor haar ben jij de knapste, de bijzonderste en de liefste van eigen fabricaat. En omdat we dit soms allemaal even vergeten: deze dag is uitgevonden voor de liefste dames van de wereld. Moederdag! 

Deze knappe heren, dagelijks omringd door mooie mevrouwtjes, laten zich op Moederdag van hun lieve kant zien. Hun meest belangrijke dame zetten zij vandaag in het zonnetje.
 

Rolf Leliveld

Rolf Leliveld(1984) is de Kok au Van. Zijn burgers op wielen vliegen als zoete broodjes over de toonbank van zijn ‘foodtruck’. Geïnspireerd door de mobile streetfoodscene in Amerika en Azië verbouwde hij een Mercedes bus om tot mobile burgerrestaurant. 
De Kok au Van, een burgerliefhebber die zich verbaasde dat er op geen enkel Nederlands festival een fatsoenlijke hamburger te krijgen is, komt na jaren van productonderzoek met een nieuw en gezond ‘Burgerinitiatief’.
Dankzij Rolf kunnen we nu genieten van gezonde burgers op festivals, door velen al benoemd tot de beste burgers ever, en zijn we fit genoeg om wat extra danspasjes te maken.

Hij heeft zijn kooktalenten en kennis van gezond eten niet van een vreemde.

De vrouw die hem de meest lekkere, toen nog vegaburgers, en ander gezond voedsel voorschotelde, zijn steun en toeverlaat, is: zijn moeder!
 
ROLF

De toen nog vegaburger-etende Rolf, samen met zijn lieve moeder.

“Zonder de steun en hulp van mijn lieve moeder (en vader) zou het ‘Kok zonder Van’ zijn. Ze hebben me enorm geholpen met het opzetten van mijn bedrijf. 
Van de inrichting van de Van tot de boekhouding…. Je zou het niet verwachten maar deze burgerliefhebber kreeg vroeger alleen maar vegaburgers te eten thuis. Misschien wel daarom weet ik nu een echte lekkere burger zo te waarderen.  😉 Thanks mam!”
 

Marvin Bruin

Marvin Bruin (1983), is samen met zijn partner Sam Zipurksy het muzikale brein achter Beats For Change Movement. Het veroveren van de wereld met vette beats, soulful music en evenementen, met een focus op social awareness begon in 2011. In samenwerking met ‘Sendai Selections’; een actie om geld in te zamelen voor de slachtoffers van de Tsunami in Japan. Deze nobele wereldverbeteraars zenden sindsdien 2 á 3 keer per week een podcast uit waarin zij naast het mixen van wrede beats een sociale gebeurtenis, ontwikkeling of organisatie in de spotlights zetten. In hun uitzendingen komen bekende en onbekende uit de muziekwereld langs die zich inzetten voor sociale verbetering. De website www.beatsforchange.org moet nog gelanceerd worden, maar tot die tijd kan iedereen naar de vette live sets en beats luisteren via de Facebookpagina, mixcloud of soundcloud.

Zijn muzikaliteit heeft Marvin allemaal aan zijn grootste fan te danken: zijn moeder!
 
MARVIN

Terug in de tijd, 1983. Marvin met degene die als eerste liedjes voor hem zong, zijn eerste muzikale heldin “Dertig jaar later en er is helemaal niks veranderd, behalve dat ze d’r armen zou breken als ze me op moest tillen. Mijn mama is nog steeds de liefste mama op de hele planeet en het hele heelal en de hele wereld. Bedankt dat ik nog steeds jullie kindje kan zijn mam. Ik hou van je, kus.”
 

Jip Pulles

Jip Pulles (1981), één van de meeste geliefde mannen onder de Rotterdamse dames boven de 65 is samen met Niek Hengel oprichter van Granny’s Finest. 
De geraniums zijn met uitsterven bedreigt, sinds de oma’s van Rotterdam rocken als echte zakenvrouwen in de brei-club van Granny’s Finest. De designs, ontworpen door jong talent, worden door deze breideskundigen professioneel uitgevoerd. De eenzaamheid hebben zij vaarwel gezegd sinds de mannen van Granny’s Finest op hun deur klopten. Met grote stukken appeltaart, een glimlach en gezelligheid wordt ieder item met veel liefde gemaakt. De oma’s zijn trots en vereert dat hun breiwerken verkocht worden in de gezellige en knusse winkel op de Karel Doormanstraat.

Van alle dames, hoe goed zij ook kunnen breien, steekt er voor Jip altijd eentje bovenuit: zijn moeder.
 
JIP

Jip met zijn moeder, die hem altijd steunt en meedenkt in alles wat hij doet in Granny’s Finest.
“Mijn moeder heeft altijd gelijk, en toch doe ik alles anders!”
 

Bruce Tsai-Meu-Chong

Bruce Tsai-Meu-Chong (1983) is illustrator, kunstenaar, signpainter en samen met Linda van der Vleuten eigenaar van OPPERCLAES

Eén van de tofste galerieën die Rotterdam rijk is: OPPERCLAES. Dit is de plek waar toekomstige helden de mogelijkheid krijgen hun eerste expositie te geven en elkaar te ontmoeten. Op hun inmiddels bekende onafhankelijke manier biedt OPPERCLAES een platform voor jonge veelbelovende creatieven. Op de Claes de Vrieselaan, een zijstraat van de Nieuwe Binnenweg, is waar nieuwe creatieve ideeën, idealen, opvattingen tot leven komen. OPPERCLAES staat overal voor open. Geen smoesjes, gewoon even langsgaan!

De liefste vrouw die het lekkerst kan koken is zijn moeder. Zonder haar steun en motiverende woorden zou hij misschien niet zover zijn gekomen.
 
BRUCE

“Mijn moeder is de afgelopen 20 jaar net zo knap en fashion gebleven, ik ben wat langer geworden. Altijd zal ik tegen haar op kijken. Niemand in de wereld is liever, motiverender en kan zo lekker koken.
Er bestaat eigenlijk geen toffere moeder dan de mijne. En ze kookt je moeder er zeker uit, geen grap.”

Latest posts by Kristi (see all)