Tijdens je studententijd houd je het vocht- en alcoholpercentage in je lichaam meer dan goed op peil. Toch moet je zo nu en dan gezond eten, ook al doen (gezonde) boodschappen pijn in je portemonnee. Om ervoor te zorgen dat jullie niet iedere dag een magnetronmaaltijd in jullie mik gooien, hebben we Michelle van Studentenvoer ingeschakeld. Zij plaatst de komende weken een aantal goedkope, makkelijke en gezonde gerechten op Bogue.

Michelle is 21 jaar oud, schoonheidsspecialiste en een échte eetliefhebber! In maart dit jaar is ze een Facebookpagina begonnen genaamd Studentenvoer. Hier post ze dagelijks gezonde en makkelijke recepten op. Ondertussen heeft ze al bijna 10.000 volgers. Deze dame is dus lekker bezig! Haar passie voor lekker en gezond eten is een uit de hand gelopen hobby, die ze maar al te graag met haar lezers deelt. ‘Het is zo leuk om te zien dat mensen mijn recepten ook echt maken en er foto’s van posten, geweldig!’

Studentenvoer1

De gezonde kapsalon van Michelle
Ja, ook ik ben gek op kapsalon! Om toch die 1.800 kcal te vermijden heb ik er een gezonde versie van gemaakt.

Recept voor 4 personen:
• 2 grote zoete aardappels
• 3 kipfilets
• 2 tomaten
• 1/2 komkommer
• krop sla
• 2 bollen mozzarella light (aldi)
• 3el (kokos)olie
• patatkruiden of peper&zout
• sambal
• tzatziki (die van de Aldi is van magere kwark gemaakt en vrij van smaakversterkers, geur- en smaakstoffen, kleurstoffen, conserveringsmiddelen en zoetstoffen)

1. Verwarm de oven voor op 200 graden
2. Snij de zoete aardappel net als frietjes, de kip in dunne (dönner) reepjes, de komkommer, tomaten en mozzarella in plakjes en de krop sla in sliertjes.
3. Doe de frietjes in een grote kom en doe de olie en patatkruiden of peper&zout erbij en meng dit goed door elkaar.
4. Leg de frietjes nu op een bakplaat met bakpapier. Zorg ervoor dat de frietjes netjes naast elkaar liggen en niet op elkaar, anders worden ze niet gaar!
5. De friet moet totaal 24min in de oven, alleen na 12min moeten ze even omgedraaid worden.
6. Als de eerste 12min voorbij zijn, draai je één voor één de frietjes om kun je daarna de kip gaar bakken in een pan
7. Als alles klaar is kun je je bakjes gaan opmaken. Eerst een laag met friet, daarna met kip en tot slot met plakjes mozzarella. Je kunt eventueel ook een ovenschaal gebruiken.
8. Zet de bakjes nu nog 7 min op 250 graden in de oven, zodat de mozzarella smelt.
9. Versier de kapsalon nu met de sla, komkommer, tomaat, tzatziki en sambal.

Enjoy!

Kapsalonnetje

Bogue

Bogue duikt in subculturen, legt vergeten verhalen vast voor later en volgt ontwikkelingen in de stad voor jong en oud. Wij brengen nieuws, opinie, primeurs, winacties, lifestyle, schrijvers, video, food, fashion, kunst en cultuur via internet, televisie en radio. Bogue verbindt Rotterdammers met woord, beeld en geluid aan de grootse daden in onze stad.

Latest posts by Bogue (see all)