Ik kon een tijdje niet normaal de buurtsuper in lopen. Dat leverde problemen op. Kocht ik zesendertig kilogram runderlappen, wekelijks. Soms, op de terugweg, moest ik hollen. Dan hijgde Pancho in m’n nek, een geadopteerde Spaanse zwerfhond. Die had al heel snel door op welke tijden ik langskwam.

Heel soms waren het Pancho en z’n kwijlende vriendjes. Dan zag ik de mensen verward omkijken: ‘Wie is toch die rare nozem, die elke week met al dat vlees door de wijk rent’. Eenmaal thuis stond m’n naaimachine al klaar. Het is me al die keren één keer gelukt. De laatste. Toen heb ik van al die lappen een broek kunnen maken. Nog nooit zo’n fijne broek gehad. Alsof ik een tweede huid had. Maar de volgende dag stonk het. De wasmachine was ook geen succes.

De bezieling kwam van Lady Gaga. Op de VMA Awards droeg ze de meest ‘whatthafuck’ outfit die ik ooit heb gezien. De vleesjurk. Met bovenop d’r hoofd, een plakje karbonade. Er waren er die nooit zoiets walgelijks hadden gezien. Ik was jaloers. Door mijn hoofd schoot ‘Hebben!..’. De blits zijn in een cowboybroek van Argentijnse entrecote, het was mij niet gegund.

Ik las dat haar voormalig assistent haar onlangs heeft aangeklaagd. Ze kon het gedrag niet meer aan. De meest rare eis die de diva stelde is standaard voor elke show een mannequin met roze schaamhaar. ‘Hé, jammer nou’ dacht ik. Nét niet excentriek genoeg. Je verwacht toch wat. Dat van dat vlees was amusant. Dit was seks mét condoom. Een beetje zoals krakers, die tegendraads doen met een vuilnisbakkenras als hond. Ook, nét niet. Neem dan een geit.

Het bewees mij dat Lady Gaga toch niet van hetzelfde kaliber is als bijvoorbeeld Naomi Campbell. Zij weet tenminste hoe een diva zich behoort te gedragen, compleet gestoord. Dat begint al bij het opstaan. Wekken haar bedienden d’r aan de verkeerde bedzijde, dan slingert Naomi een telefoon naar hun hoofd. Dat niveau. Het viel ook binnen het takenpakket van nieuwe assistenten, het kunnen ontwijken van rondvliegende Samsungs.

Ik had graag een keer twee handgranaten binnen haar handbereik gelegd. En dan tijdens de lunch haar er luchtig op attenderen dat iemand de uitjes op d’r filet americain is vergeten. Gewoon, even kijken wat er gebeurd. Want Naomi weet al lang: onderlip lichtjes tuiten, schuin hoofdje richting de camera, zachtjes miepen ‘dat je het echt niet zo bedoeld had’ en ze komt ermee weg.. just saying.

Zo ver is Lady Gaga nog niet. Dat weet ik door een andere eis die ze aan haar assistente stelde, zo wilde ze dat ze ‘s nachts bij haar sliep. Vind ik aandoenlijk. Gaga, die in haar nachtjaponnetje haar hulpje aan d’r pols meesleurt naar bed, is nog steeds een beetje bang voor het donker. Het liet me zien wat ik eigenlijk al wist, wie Gaga écht is: een lief, klein, lelijk meisje dat schreeuwt om aandacht.

Herry

Latest posts by Herry (see all)