De plotse afwezigheid van een aantal kunstwerken zorgde vorig jaar voor een onaangename verrassing bij de Kunsthal. In eerste instantie leek het de kunstroof van de eeuw. Toch werd al gauw duidelijk dat de jonge Roemeense kunstliefhebbers minder voorbereid waren dan de kunstwereld had gehoopt. Het bleek een hoop verspilde moeite voor het inmiddels duurste hoopje as. Had de kunstroof dit jaar plaatsgevonden, dan konden de dieven beter langsgaan bij de Galerie Paradijsvogels in Crooswijk. Zij organiseren zaterdag namelijk KUNSTROOF.

Het is de eerste editie van KUNSTROOF, waarbij opkomend, Rotterdams talent hun werk voor een betaalbare prijs aanbiedt. Galerij Paradijsvogels hangt dan ook helemaal vol uiteenlopende kunst van verschillende artiesten, zoals: Kinos, Rul3rs, Stripes Clothing, Nonsens, Daan Botlek, Iwan Smit, Risk, Stapel, Bier & Brood, Buro Bliksem en Joost Goudriaan. De grote verscheidenheid betekent dat er van alles te vinden is: van 2D-werk, beeldende kunst tot aan kleding. Het bezoek aan de galerij moet als een Roemeense ervaring voelen: je neemt kunst voor bijna niks mee naar huis neemt.

Ben je voor de kerstdagen dus nog op zoek naar onvervalste, Rotterdamse kunst? Neem zaterdag een kijkje bij Galerij Paradijsvogels om iets unieks en betaalbaars te bemachtigen. Geen verspilde moeite en achteraf hoeft het werk ook niet verbrand te worden.

Check de Facebook-pagina van KUNSTROOF voor een actueel overzicht van het aangeboden werk. Deze wordt dagelijks geüpdatet met aanvullende informatie en afbeeldingen.

Bogue

Bogue duikt in subculturen, legt vergeten verhalen vast voor later en volgt ontwikkelingen in de stad voor jong en oud. Wij brengen nieuws, opinie, primeurs, winacties, lifestyle, schrijvers, video, food, fashion, kunst en cultuur via internet, televisie en radio. Bogue verbindt Rotterdammers met woord, beeld en geluid aan de grootse daden in onze stad.

Latest posts by Bogue (see all)