Nog zes nachtjes slapen en dan is het zover, Koninginnedag. Misschien wel de enige dag waar ik heel het jaar naar uitkijk. De enige dag van complete vrijheid. De enige dag waarop het niet erg is om deze te beginnen met een biertje. Van alleen de gedachte eraan krijg ik al vlinders in m’n buik. Koninginnedag, het enige voordeel van de normale burger ten opzichte van het koningshuis.

Ik ben een self-proclaimed vrijheidsjunk, niets geeft me een beter gevoel dan een flinke portie vrijheid. Alles kan je me afnemen, behalve mijn vrijheid en Koninginnedag. Officieel gezien een feestdag ter ere van de regerende vorst, maar voor iedereen hét excuus om een complete dag volledig lam te zijn en te doen wat je wilt. Dat is de echte essentie van Koninginnedag. Wie geeft er een single fuck om het koningshuis? Ik ken dat soort mensen niet. Ik ken wel mensen die niets liever doen dan feesten en deze kans dan ook met beide grijpgrage handen vastgrijpen en het liefst nooit meer loslaten.

Koninginnedag is tevens de enige dag dat de meisjes echt vrijuit mogen neuken. Dat doen ze tegenwoordig namelijk, neuken. Wij zijn van de haastige generatie, de snelheid neemt alleen maar toe. Vandaar geen bioscoopbezoekjes en al dat zoete gedoe meer. De meisjes van tegenwoordig roken wiet en neuken zich te pletter. Soms zelfs zonder een woord gewisseld te hebben. We willen in het echte leven de snelheid van Facebook, Twitter en Instagram nabootsen. Met Koninginnedag is dit dus drie keer zo erg. Hoewel, Beyoncé is net geweest dus misschien dat de meisjes die normaal een lage eigenwaarde hebben, dit jaar wat sterker in hun schoenen staan. Gelukkig zorgen alcohol en drugs meer voor het Rihanna-effect, pour it up. Niet dat het erg is, integendeel, voor meisjes gelden naar mijn mening dezelfde regels als voor jongens. De maatschappij blijft jullie hoofden alleen maar opfokken met die zogenaamde sociale waardes en Beyoncé die hierin met de scepter zwaait.

Na al die jaren het leuke feestje om de hoek te hebben laten schieten voor iets anders of voor een dagje in de hoofdstad, zal ik er dit jaar bij het vijfjarig jubileum wel bij zijn. Oranjebitter kan op me rekenen dit jaar. Ik heb louter goede verhalen gehoord over dit feestje en ben dan ook zeer benieuwd. Ik weet in ieder geval dat het een gezellig feestje wordt, er veel vrouwelijk vlees aanwezig zal zijn en dat we wederom de dag van de vrijheid zullen vieren alsof er geen morgen is. Het koningshuis is naar mijn mening anno 2013 totaal overbodig. Koninginnedag, volgend jaar Koningsdag, mag wat mij betreft echter voor altijd blijven bestaan en ik hoop zelfs dat de generaties na mij hier nog lang van kunnen genieten. Zoveel houd ik van Koninginnedag.