De huidige maatschappij brengt nieuwe vraagstukken met zich mee. Nog geen vijf jaar geleden maakte niemand zich druk over de onlinepresentatie van het imago en het like-gehalte van een selfie. Om nog maar te zwijgen over de groeiende prestatiedruk waar jongeren onder gebukt gaan. Hoe overleven jongeren in de moderne maatschappij?

Vanaf 23 januari richt KlubKat zich onder andere op deze discussie. Deze pop-up bar opent haar deuren tijdens het IFFR en nodigt daarmee alle filmfanaten, cineasten en festivalbezoekers uit om mee te praten over dit vraagstuk. KlubKat heeft – in samenwerking met het filmfestival – een eigentijds, volwaardig film- en muziekprogramma. Zo speelt het in op de energie van het festival en biedt het een intieme, alternatieve hang-out waar bezoekers tussen de films elkaar ontmoeten.

Met liefde bereid
De locatie is eenvoudig van opzet, maar rijk aan creativiteit. Op een steenworp afstand van Rotterdam Centraal vinden we KlubKat aan het Kruisplein. Hier kan je de hele dag terecht voor eten dat met liefde is bereid door de huiskokkinnen. ’s Avonds draait de dj plaatjes. Het mooiste van alles, je kan gewoon binnenwandelen.

Hoe overleven jongeren?
In tegenstelling tot het Europa-thema van het IFFR, behandelt KlubKat jongerenvraagstukken. In het culturele programma is dan ook specifiek aandacht voor het thema overleven: hoe jonge honden hun weg slaan tussen de gevestigde orde. Video-installaties, live performances en talloze visuele prikkels zetten de discussie kracht bij. KlubKat heeft alle ingrediënten in huis om de creatieve geest te prikkelen. Onze Bogue-tip is dan ook: DO IT!

Bogue

Bogue duikt in subculturen, legt vergeten verhalen vast voor later en volgt ontwikkelingen in de stad voor jong en oud. Wij brengen nieuws, opinie, primeurs, winacties, lifestyle, schrijvers, video, food, fashion, kunst en cultuur via internet, televisie en radio. Bogue verbindt Rotterdammers met woord, beeld en geluid aan de grootse daden in onze stad.

Latest posts by Bogue (see all)