Ik ga op reis en ik neem mee: één derde van mijn eigen lichaamsgewicht.

In de vorm van:

– 8 bikini’s
– 7 T-shirts (korte mouw)
– 14 hemdjes (mouwloos)
– 1 shirt met lange mouwen
– 1 trui
– 1 ruitjesblouse met lange mouwen
– 1 wollen vest
– 6 jurkjes
– 2 lange broeken
– 1 legging
– 6 shorts
– 4 paar sokken
– 5 bh’s
– 20 slips
– 4 paar schoeisel
– 1 pyjama

Een zware selectieprocedure gaat aan mijn reis vooraf bij het inpakken van mijn backpack. Uiteindelijk is dit de lijst van uitverkoren kledingstukken die zich onderdeel mogen noemen van de zeventien kilo’s in mijn tas. Ik ontvlucht de algehele crisissituatie in Nederland, een kledingcrisis in Azië is dan ook alles behalve welkom. Volstouwen dus die tas!
 
emily_backpack

Met dit motto in mijn hoofd ben ik het meest dankbaar voor de reistip: rol je kleding op. Een rolberoerte later zit alles wat ik nodig denk te hebben in mijn rugtas gepropt. Met een streng maar zorgvuldig oog wordt er vanaf de zijlijn meegekeken door mijn huisgenootjes, die mijn selectie van dertien bikini’s weten te verminderen tot acht. Ik doe nog een poging tot pitchen waarom de dertien bikini’s echt onmisbaar zijn: “Hoe meer bikini’s, hoe minder eentonig de foto’s.” Zonder succes.
 
emily_thailand

Dapper als ik ben strompel ik met de tas, of de tas met mij, naar de check-in balie op Schiphol. Nog voor ik aankom bij mijn eerste hostel, kom ik tot de conclusie dat het verplaatsen met zeventien kilo op mijn rug en vijf kilo in een rugzak op m’n buik, me niet in de koude kleren gaat zitten. Alhoewel familie en vrienden me bij het afscheid op het hart drukte dat ik terug zal komen met een rugzak vol nieuwe bagage, vraag ik me alleen maar af hoe ik er vanaf kom. Na drie maanden rondreizen, een spoor van afgedankte spullen door Azië te hebben achtergelaten en zo’n tachtig behulpzame tuktuk-chauffeurs van een hernia te hebben voorzien, besluit ik me over mijn trots heen te zetten.
Een pakketje met vijf kilo overbodige, onnodige en onzorgvuldig uitgekozen kledingstukken is onderweg naar het thuisfront. Weg met die klerenzooi!

Latest posts by Emily (see all)