Vanavond een primeur: het documentaire regiedebuut van de Rotterdamse filmmaakster Aisha Roberson.
In de documentaire ‘JENNIS’ volgt ze haar broer Jennis (22), die zijn eerste onbevangen schreden op het liefdespad zet. Planmatig zoekt hij zijn ideale vrouw, met rode lippen.

Jennis is geboren met het syndroom van Williams-Beuren, wat zich bij hem onder meer manifesteert in een absoluut gehoor, een mentale achterstand en een bovengemiddelde sociale vaardigheid. Bovendien heeft Jennis een allesoverheersende fascinatie voor alles wat draait. Vindt Jennis het meisje dat bij hem past?

Jennis raakt de mensen om hem heen door zijn gebrek aan oordeel en zijn totale verzoening met de wereld. Onverschrokken en ontwapenend gaat Jennis op zoek naar een vriendin. Jennis schuwt daarbij de clichés niet. Hij houdt van rood gestifte lippen en op YouTube bestudeert hij tutorials voor het perfecte stiften van de lippen. Hij is inmiddels expert op dit gebied. Jennis legt gemakkelijk contact met leuke meisjes uit de buurt en dankzij zijn onweerstaanbare charme krijgt hij regelmatig afspraakjes met aantrekkelijke meisjes. Bovendien geeft Jennis onomwonden vorm aan zijn romantische ideeën en dat valt steeds goed in de smaak.

Maar niet alles gaat over rozen. Daar waar het in een klassieke Hollywoodfilm bij de kus stopt weet Jennis niet goed hoe hij moet omgaan met de verdere realiteit. Hij begrijpt niet dat hij anders is dan anderen en daardoor reageren meisjes uiteindelijk vaak teleurstellend. Ook belt hij ze soms te vaak of wil hij op een andere manier te veel contact.
Hoe slaat Jennis zich een weg door de adolescentie naar volwassenheid? Eindigt Jennis’ zoektocht in frustratie of weet hij een vorm te vinden die bij hem past?
Roberson maakte een fascinerend portret wat op een bijzondere, filmische manier observeert en liefdevol toont hoe Jennis is en waar hij in zijn leven mee bezig is.

Williams Syndroom
Williams syndroom, ook wel Williams- Beuren syndroom genoemd, is een zeldzame genetisch bepaalde aandoening. Zoals het Down syndroom wordt het veroorzaakt door een afwijking in de chromosomen. Personen met Williams hebben een uniek patroon van emotionele, fysische en mentale sterktes en zwaktes en hebben een open, uitnodigend gezicht en een vriendelijk karakter. In Nederland wordt ongeveer 1 op de 7.500 kinderen (twintig kinderen per jaar) geboren met Willams syndroom.

Uitzending
De film is vanavond te zien op NPO3 om 22.50 uur.

Bogue

Bogue duikt in subculturen, legt vergeten verhalen vast voor later en volgt ontwikkelingen in de stad voor jong en oud. Wij brengen nieuws, opinie, primeurs, winacties, lifestyle, schrijvers, video, food, fashion, kunst en cultuur via internet, televisie en radio. Bogue verbindt Rotterdammers met woord, beeld en geluid aan de grootse daden in onze stad.

Latest posts by Bogue (see all)