Is je geld weer eens op? Start het graven in bakken vol oude schatten, ga op zoek naar magische vondsten tussen rijen oude kleding, voel de adrenaline die door je lichaam giert bij de ontdekking je Euro in te kunnen ruilen voor een geheel nieuw interieur. Oke… beetje overdreven, maar mensen dit is de plek waar het altijd uitverkoop is! Als student -en sucker voor vintage en retro- ontdekte ik een paar jaar geleden mijn eerste ‘kerkhof der vergeten schatten.’ Uren en uren ben ik op zoek gegaan naar alles wat bijzonder leek te zijn. Ik kreeg hebzucht en mijn kamer de bijnaam: ‘het blije honk.’ Maar natuurlijk zijn er genoeg mensen die zich wel kunnen inhouden in deze ‘thrift shops.’ Kringloopfanaten: speciaal voor jullie ben ik op ontdekkingsreis gegaan naar de mooiste nog niet ontdekte juweeltjes en meest lelijke prullenbakwerpsels die waarschijnlijk de winkel nooit meer zullen verlaten.

Gi-Cycle in Rotterdam

B

Remy werkt al twee jaar als verkoper en klusjesman bij kringloopwinkel Gi-Cycle.

Jullie hebben wel veel lol samen.
Het is hier altijd lachen met mijn collega.


Waar lachen jullie dan allemaal om?
Weet ik veel, om alles haha.

C

Wat heb je daar in je hand?
Moet dat niet terug naar Amsterdam?
 Ik weet niet hoe dat ding hier is gekomen. Hier gaat natuurlijk niemand het kopen. Dit vind ik het lelijkste voorwerp in de winkel. Wat moet ik ermee.


Waarom staat er geen prijs op?
Omdat hij gratis is, je mag hem gratis meenemen als je wilt haha.

D

Nee, bedankt. Heb je een favoriet artikel?

Ja, die continentale stoelen vind ik erg mooi. Heb ik zelf helemaal opgeknapt. Ik heb de inrichting van de winkel trouwens ook zelf gedaan. Ik heb misschien nog iets moois voor je. Dit is een echt leren koffer uit 1930, omdat jij het bent mag je hem meenemen voor €2,-.

Kringloopwinkel Rotterdam

E

Denise heeft veertien jaar geleden samen met haar man Kringloopwinkel Rotterdam aan de Zaagmolenkade 131 opgezet. Alles wat in de winkel aanwezig is gaat door haar kritische handen heen, waardoor de winkel ondertussen een ware schatkamer is geworden. Op de Gordelweg in Rotterdam gaat trouwens binnenkort hun nieuwe winkel open die vijf keer zo groot is.

F

Is er iets in jullie winkel wat je heel bijzonder vindt?
Ik houd heel erg van kleding. We hebben echt hele mooie items ertussen zitten. Alles wordt goed uitgezocht en alleen de mooiste spullen hangen we hier op. Kijk, dit is mijn favoriet. Dit vindt ik nou echt een hele mooie jas.Dat is inderdaad een bijzondere jas. Wil je hem zelf niet hebben?
Nee joh, het is leuker om hem te verkopen.

G

Staat er iets in de winkel dat niemand wilt kopen?

Tjah, misschien dit grappige mannetje hier. Die ligt er al een tijdje. Moet je zien, hij is toch best schattig? Maar ja, wat moet je ermee?Misschien leuk voor op het nachtkastje?

Zou kunnen ja.

Vind je niet dat jullie meer een vintage en retro winkel zijn?
Nee, we zijn wel echt een kringloopwinkel omdat alles tweedehands is. We doen wel alles zonder subsidie, dus misschien onderscheiden we daar ons in.

Latest posts by Kristi (see all)