Vandaag is naar buiten gekomen dat Rotterdam dit jaar het decor wordt voor een tweedaags door MTV gehost festival in Rotterdam Central District. De naam? REC.

Wat weten we?
REC. wil iets neerzetten wat nog nooit is in de Nederlandse binnensteden: een festivaldorp bouwen met onze stad Rotterdam als set. Daar blijft het niet bij want de ambitie is om Rotterdam als DE Soulstad no.1. op de kaart te zetten.

“Disco, soul, afrobeat, trap, rap, techno, hiphop, singersongwriters, indie, future R&B: REC. duikt in de leegte op links van het midden in het indoor festivallandschap. Jonger dan North Sea Jazz, zwarter dan Pitch, dichterbij dan Pitchfork Music Festival; REC. heeft een eigen smoel.” -persbericht REC.

De internationale programmering doet onze knietjes bibberen van extase. Grote namen als Santigold, SBTRKT (DJset), Skepta, Rhye, Mount Kimbie, Stormzy en Mayer Hawthorne zijn bevestigd en zullen in de grote tent (nog onbekend waar) knallen. De underground-tegenhangers en dansbare subcultuurhelden in omliggende zalen (ook nog geheim) en een grotere concertzaal zal het podium zijn voor onder andere live acts en elektronische sets.

program rec

Weekendkaarten à €60,- gaan dinsdag 16 augustus 12:00 uur > HIER < in de voorverkoop.

REC. wordt gepresenteerd in samenwerking met MTV, Révolt, Poppodium Annabel, 3VOOR12 en FunX. Dit festival is onderdeel van de agenda van Rotterdam Festivals. Kijk voor het complete overzicht op www.rotterdamfestivals.nl.

Houd Bogue in de gaten voor meer updates!