‘Kanen bij’ is een openluchtrestaurant met foodtrucks en lange tafels in het midden. Aanstaande vrijdag 18 juli start ‘Kanen bij de Hofbogen’ in Rotterdam, bij de Hofbogen aan de Heer Bokelweg bij station Hofplein. De hele zomer kunnen bezoekers elke vrijdag tussen 17.00 en 21.00 uur aanschuiven.

KanenbijDeHofbogen_facebook_avatar

In een woonwijk worden lange tafels neergezet waaraan bezoekers hun verse maaltijd uit de foodtrucks kunnen eten. In Amsterdam is ‘Kanen bij’ vorig jaar een begrip geworden; het begon in de Ten Katestraat (‘Kanen bij Ten Kate’) en later kwamen daar nog vier andere locaties bij, waarvan één in Haarlem. En nu is er dan ook een Rotterdamse editie. Extra leuk omdat de huisstijl en de vormgeving is ontworpen door Studio Fraaj, een Rotterdams reclamebureau en goede vrienden van Gorissen-Appel.

Titus Gorissen-Appel is eigenaar van ‘Kanen bij’. Titus wilde niet uitbreiden op één plek. ” ’Kanen’ is kleinschalig. Ik wilde dus niet méér food trucks per editie. Maar een editie in een andere stad, dat is natuurlijk mogelijk en was snel geregeld in samenwerking met de gemeente Rotterdam”, vertelt Titus.

Hij heeft zelf jarenlang in Rotterdam gewoond en vond zijn restaurant echt iets voor de Maasstad. Elke vrijdag kan de samenstelling van foodtrucks wisselen. Wel is er altijd variatie in vlees, vis of vegetarisch en zijn er zowel voorgerechten als hoofdgerechten en toetjes. Maar het succes zit hem niet alleen in het eten, dat vers is en met enthousiasme door de foodtruck-ondernemers wordt geserveerd.

Titus: “Mensen willen elkaar ontmoeten. En het mag eenvoudig zijn, als het eten maar wel geproduceerd is op een verantwoorde manier en door mensen die dat met passie doen. Dat merk ik. Vaak komen mensen uit de buurt naar ‘Kanen’ en regelmatig komen mensen alleen. Doordat je aanschuift is het toch niet duidelijk wie bij wie hoort.”

Titus ziet de leukste contacten ontstaan en wij zijn heel erg benieuwd naar hoe dit gaat rollen in Rotterdam.

Mis het niet!

Bogue

Bogue duikt in subculturen, legt vergeten verhalen vast voor later en volgt ontwikkelingen in de stad voor jong en oud. Wij brengen nieuws, opinie, primeurs, winacties, lifestyle, schrijvers, video, food, fashion, kunst en cultuur via internet, televisie en radio. Bogue verbindt Rotterdammers met woord, beeld en geluid aan de grootse daden in onze stad.

Latest posts by Bogue (see all)