Jim in het echt. Zondag 22 september van 12.00 uur tot 23.00 uur vindt het eetfestijn Rauwkost op het Dak van de hofbogen plaats. Rauwkost is een uniek, eigentijds eetfestijn, waar je in één dag ziet, ruikt en proeft wat er in Rotterdam op culinair gebied gebeurd. Er zullen 10 Rotterdamse topchefs in actie komen met de buiten-barbecue, spit, brander of waterbad. Ze geven een show te midden van het publiek, ver weg uit de veilige omgeving van hun eigen restaurant of concept. Op dit bijzondere event kun je een dag lang genieten van het mooiste dat culinair Rotterdam te bieden heeft.

De chefs zullen speciaal voor Rauwkost ter plekke kleine gerechten bereiden, met daarbij uitleg over hun werkwijze en visie op de culinaire wereld. Het is bijna een één op één masterclass van de beste koks in onze hometown. Dus foodies, keukenprinsesjes en patatvreters opgelet! Voor een leuk bedrag van maar liefst €7,- kom je in de wereld van de Rotterdamse topchefs. De gerechten kosten ongeveer tussen de 4 en 12 euro. Dat zijn mooie prijzen voor kwaliteitsvoer. Op het dak vind je daarnaast ook nog een wijnbar met uitdagende wijnspijscombinaties, een bierproeverij, een koffiebar, een markt met bijzondere producten, spannende muziek en een arena met presentaties en debatten.

Het aantal plaatsen op het dak van de Hofbogen is beperkt. Je kan hier online de kaartjes bemachtigen.

Zullen we maar even naar de ‘ line-up’ kijken:

Jim de Jong (Restaurant de Jong)
Marnix Benschop (Matroos en het Meisje)
Floris Versluijs (Keuken van Floris)
DJ Wooldrik (Bird)
Robbert van Gammeren (Fritschy)
Marco Somer (De Harmonie)
*In de aanloop naar Rauwkost worden de laatste 4 chefs op hun website gepresenteerd.

Bogue

Bogue duikt in subculturen, legt vergeten verhalen vast voor later en volgt ontwikkelingen in de stad voor jong en oud. Wij brengen nieuws, opinie, primeurs, winacties, lifestyle, schrijvers, video, food, fashion, kunst en cultuur via internet, televisie en radio. Bogue verbindt Rotterdammers met woord, beeld en geluid aan de grootse daden in onze stad.

Latest posts by Bogue (see all)