Ik snap werkelijk niet waarom sommige gasten denken, dat ze door “PSSST”, naar een meisje te doen denken te kunnen scoren. Ik stond laatst bij een treinstation, daar stonden twee van die kereltjes van een jaartje of 16/17 oud met capuchons op. Het regende niet, wellicht stammen ze af van de Eskimo’s. Dat kan natuurlijk, want daar is het hip om altijd een capuchon op te hebben. Ik ben blij dat ze niks hebben meegekregen van die aangespoelde Bultrugwalvis een tijdje terug, want daar hadden ze waarschijnlijk een Chaise Longue van gemaakt. Maar goed, komt er een meisje langslopen. Als een Siamese tweeling zakken ze allebei een beetje door hun benen, alsof ze spierverslappers hebben ingenomen, als een stijve lul die in elkaar zakt bij het zien van een naakte Erica Terpstra. Een beetje nonchalant gaan ze allebei tegen een muurtje hangen. Daarna gaan ze tegelijk, alsof ze in een kerkkoor zitten: “Meisje PSSST, meisje, waar ga je? PSSST, meisje?” Het meisje loopt door, logisch. Die gasten geven elkaar daarna nog een high-five. Waarom, vraag ik me af. Zijn ze soms blij dat ze vanavond weer lopen te rukken? Ik ben altijd zo verbaasd als ik dat zie, want ik heb nog nooit gezien dat een meisje zich dan omdraait en zegt: “PSSST, ik ga met jullie mee, PSSST”. Wat verwachten ze nou? Ze doen allebei een gasfornuis uit de jaren ’50 na, dat een meisje daar opgewonden van raakt? Het enige wat dat meisje denkt, is: “Zal ik even een pannetje erwtensoep opzetten, want het fornuis begint warm te worden.” Ik zit nog altijd te wachten dat een meisje een keer roept: “Zal ik een kurk in je reet douwen? Want volgens mij loop je leeg!”

Vaak is een meisje ook nog een arrogante trut als ze niet reageert. Dat is helemaal mooi. Stel nou dat meisjes ook een dergelijk geluidje zouden hebben, die ze gebruiken naar mannen. Iets van: “PGGGGT”, dan reageer je daar toch ook niet op? Dan denk je toch ook; zal ik een stuk hout voor je neus houden zodat je erop kan tikken, als je jezelf gedraagt als een specht? Eigenlijk wil ik met die jongens gaan praten, even wat hulp bieden. “Kijk, gasten. Ik snap het, het is een meisje. Dat is heel eng. Dat zijn die wezens van TV, die met borsten en een vagina. Ik vind dat ook apart hoor, het is erg raar. Ze bloeden iedere maand, maar overleven het altijd. Je zou denken dat ze van een andere planeet komen. Maar, als je ze leert kennen, dan zijn ze vaak erg leuk. Dus je moet proberen niet te denken dat je op safari bent, dat je zo’n meisje vergelijkt met een leeuw, die je dan probeert weg te jagen door keihard “PSSSSST” te doen. Maak eens een praatje met ze, zonder je te gedragen als een fietsband die door een rozenstruik is gereden.” Ik weet niet of het zou werken, maar die gasten hebben hulp nodig, dat is zeker. Misschien moeten vrouwen ook maar eens stemmen op een soort favoriet geluidje. Want blijkbaar zijn er gasten die niet normaal kunnen communiceren. Als vrouwen dan stemmen op een geluidje dat het minst vervelend is kunnen er een aantal misschien toch aan een vrouw geholpen worden. Wellicht dat een kalkoen leuker is? “KOEKEKLOEKOEKOEKOELOEKOE, meisje? Waar ga je? KOEKOELOEKOE!”

Latest posts by Kaj (see all)