Januari is nou niet bepaald mijn maand. Ze zeggen wel ‘een dag niet gelachen is een dag niet geleefd’, nou in januari stikt het er van. Melodramatiek viert hoogtij. En het ergste is nog dat ik er vrij weinig tegen kan beginnen. Het lijkt ook wel alsof al het leuke even in de koelkast gezet is en we januari en februari nodig hebben om ter realisatie te komen dat niet elke dag een klein feestje kan zijn, jammer voor mij want ik hou wel van een feestje.

Zoals ik in mijn vorige column al schreef, heeft Rotterdam op het gebied van kunst/musea vanaf februari weer leuke dingen te bieden. Voor het zover is, ben ik bang dat ik mijn ellenlange, grauwe dagen moet vullen met rondstruinen op het internet. Het is dat ik de deur uit moet om op mijn werk te verschijnen, maar anders…

De afgelopen dagen heb ik dus een beetje doelloos op het internet rond zitten scrollen. Ik kan niet altijd on-top-of-my-game zijn en als er op de straten weinig te zoeken is, zit ik graag in badjas, wijntje in m’n hand en mijn laptop op schoot. Gewoon om te kijken wat voor schunnigheid de wereld mij te bieden heeft. Want soms, heel soms kom ik pareltjes tegen hoor.

Ik ga niet voor je liegen ik was even van m’n stuk gebracht toen ik via een omweg terecht kwam op: sendmeyoursexts.com. Want wees eerlijk: iedereen kent het moment van de drunk text naar vriend of vijand op de zaterdagnacht. Wanneer de vogeltjes al beginnen te fluiten en jij nog lam-lam een weg naar je huis probeert te banen. ‘Normale’ mensen proberen voorzichtig aan hun dag te beginnen, maar jij vindt het op dat moment nodig om met een indecent proposal op de proppen te komen.

Schuif het af op de alcohol, maar een dag later kruip je liever onder een steen om er vervolgens niet meer onder vandaan te komen. Maar er zijn ook slimme mensen. Mensen die er een kunstproject in zien om via het leed van een ander er een slaatje uit te slaan. Dit natuurlijk in uiterst positieve zin. Mocht je deze week nog niet genoeg films gezien hebben op het IFFR, dan kun je op deze website je lol op met een paar filmpjes die eigenlijk te bizar voor woorden zijn, maar voor menig zeker herkenbaar. En wil je jouw schaamteloze moment ook vereeuwigd zien? Dan kan je ook je eigen sex texts hier doneren. Moderne liefde is zo gek nog niet.

Maar het IFFR biedt perspectief voor mij in deze maand, elf dagen film hoppen is zo gek nog niet. Eigenlijk zit er niks anders op dan er maar het beste van te maken. Met een pen in mijn ene hand en het IFFR-programma in mijn andere trotseer ik januari, al ‘aanvinkend’ welke film een must see is.

Latest posts by Marleen (see all)