UPDATE: 11.11 UUR – GEMEENTE ROTTERDAM HEEFT BEIDE FILMPJES OFFLINE GEHAALD!
LOL. Haal dan de resterende 38 filmpjes ook maar van het kanaal af. Kijkt toch geen hond naar.

Update 11.33 uur – In plaats van 40 filmpjes staan er nu nog 37 online. De grote schoonmaak is begonnen!

Update 11.42 uur – Het filmpje over de Gebiedscommissies is weer terug!

Rotterdam stapt over naar gebiedscommissies. Oh nee, gebiedsnetwerken. Euh, nee. Hè? Wat is het nou? Anyways. Filmpje dan maar. (als ie het niet doet door de Noord-Koreaanse censuur, klik dan even op deze spiegel)

En wat voor een filmpje zeg. Een ‘gedrocht’ wordt het op de Twitters genoemd door Anton Molenaar van Leefbaar Rotterdam en Josine Strörmann van de SP vindt het filmpje ‘wel lekker zo voor het slapen, heb je geen warme melk nodig’.

Schermafbeelding 2014-01-08 om 23.53.00

Het plaatje aan de kop van dit artikel wordt gebruikt als illustratie bij de tekst:
“de commissies adviseren aan het stadsbestuur en zijn de ogen en de oren van de wijk.” Zucht.

De volgende is ook schitterend. Kuch.

Schermafbeelding 2014-01-08 om 23.51.38

Hierbij wordt gezegd: “Deze ambtelijke collega’s zijn de lijm die de gebiedscommissies, de clusters en de RSO met elkaar verbindt.”
En dan heel leuk een afbeelding van een Pritt-lijmstift erbij. Wow.

Nou, als de plakkwaliteit van een Prittstift een voorbode is van hoe deze ambtelijke collega’s met elkaar verbonden zijn, dan belooft dat niet veel goeds. Want iedereen weet dat Prittstiften kutdingen zijn die niet werken.

Ja jongens en meiden, lach er maar om. Hier gaat dus belastinggeld naar toe. Welke afdeling binnen de gemeente maakt deze rommel? Wat een armoe. Wat een gebrek aan creativiteit. Dames en heren, dergelijke filmpjes zijn feitelijk toch visitekaartjes van de Gemeente Rotterdam? We zouden ons collectief kapot moeten schamen voor dergelijke ‘visitekaartjes’.

Beste Gemeente, voor WIE maken jullie deze filmpjes en WAT is het doel? En waarom zijn ze zo slecht?

Als je wilt lachen, of huilen (vermoedelijk het laatste), ga dan even naar het Vimeo-kanaal. Zie je nog meer van deze troep.

Om af te sluiten een filmpje van de gemeente over verhuistips. Met Rik in de hoofdrol. Hij weet alles van verhuizen. (laat je niet afleiden door de melding hieronder, gewoon op klikken, zie je hem in Vimeo)