Daar waar het ooit allemaal begonnen is keert het Internationaal Film Festival Rotterdam terug. In het oude Lantaren Venster aan de Gouvernestraat opent arthouse bioscoop KINO vanaf woensdag 5 oktober haar deuren. Elke eerste woensdag van de maand programmeert het IFFR een film onder de noemer IFFR KINO.

Op woensdag 5 oktober, nog vóór de officiële opening van KINO op 21 oktober, trapt IFFR deze lange reeks bijzondere filmavonden af met een eerbetoon aan de recent overleden Iraanse filmmaker Abbas Kiarostami (1940-2016). Een unieke digitale restauratie van de film Close-Up (1990) wordt vertoond. Naast de vertoning van deze film wordt er ook een IFFR Kinote gehouden worden, met onder andere ook Q&A’s. Deze eerste IFFR Kinote wordt verzorgd door filmmaker, schrijver en docent Elias Grootaers (Not Waving, but Drowning, 2009). Grootaers is medeoprichter van Sabzian.be, een invloedrijk platform voor cinema en beeldcultuur vernoemd naar het hoofdpersonage uit de film Close-Up.

Verhaallijn? Close-Up gaat over de arme filmliefhebber Sabzian die zich (ook in het echt) heeft voorgedaan als de beroemde Iraanse filmmaker Mohsen Makmalbaf. Kiarostami volgt de rechtzaak in een film waarin iedereen zichzelf speelt. De prachtige klassieker was onderdeel van IFFR in 1997 en werd onlangs onder Kiarostami’s supervisie volledig digitaal gerestaureerd door de Farabi Cinema Foundation in Iran.

IFFR KINO: CLOSE-UP
Woensdag 5 oktober 2016
KINO – Gouvernestraat 129-133

Programma:
18.30 uur Inloop
19.00 uur Festivaldirecteur Bero Beyer over IFFR KINO
IFFR Kinote: introductie film door Elias Grootaers
19.30 uur Start film: Close-Up (Abbas Kiarostami, 1990)
21.10 uur Borrel in de foyer

Kaartjes kosten (zonder kortingspas) een tientje per stuk en hier verkrijgbaar.

WIN!
We mogen 2 x 2 kaartjes weggeven! Stuur een mailtje naar info@allure-online.nl met in de titel IFFR KINO en je telefoonnummer. Onze post liken op Facebook kan ook nog wel eens een handje helpen om kaartjes te winnen.