RAAF, dé hotspot in Zuid met een poppodium en het informatiepunt ‘DitIsZuid’. Dit platform van creatievelingen groeit met de dag en verovert haar plek binnen de kunst en cultuur, maar ook in het nachtleven van Rotterdam. Op Zuid laten zij zien dat het daar helemaal niet zo eng is, maar juist héél gezellig. Elke week vertelt een lid van het RAAF-team zijn of haar eigen verhaal.

Sinds februari bestaat RAAF alweer twee jaar. De tijd vliegt en niet zo’n beetje ook. In 2012 begonnen we met het opzetten van onze horeca: de bar, de loungeplekken en het eetcafé. We zijn nog altijd trots op ‘de huiskamer van Zuid’. De sfeer is vertrouwd en open en dat is precies hoe het moet zijn!

Podiumprogramma
In het tweede halfjaar begonnen we met het vast programmeren van ons podium. Deze is weliswaar klein, maar dat betekent voor een artiest intiem contact met het publiek; een knusse sfeer en wederom een relaxte vibe. We kregen steeds meer terugkerende events. De RAAF Comedy Night is nu om de maand te bezoeken en ook de 010Sessies zijn bezig aan hun tweede seizoen. De Arty BINGO Party en Melange a Trois komen ieder kwartaal terug en hebben inmiddels een vaste plek in de agenda van onze vaste bezoekers veroverd. Nieuwe evenementen kwamen er natuurlijk ook: het RAAF Cabaret Café en de RAvond zijn het meest vers, we gaan dus als een trein!

Informatiepunt ’DitIsZuid’
Nu is de periode aangebroken dat we keihard willen knallen met ons informatiepunt. We zitten niet voor niets op Zuid, we houden van Zuid! We laten graag zien wat je hier allemaal kunt beleven. Vanaf april kun je iedere derde zaterdag van de maand aansluiten bij een rondleiding. In ons eetcafé kun je sowieso routekaarten meenemen, die laten je alles zien aan deze kant van de Maas: kunst, cultuur, routes om te skaten en hopelijk kunnen we nog veel nieuwe routes blijven maken.

Nieuwe tijden vanaf april
Vanaf april gooien we de boel weer om en kan je iedere donderdag, vrijdag en zaterdag bij ons binnenlopen vanaf 12 uur. Hapje, drankje, routekaarten, livemuziek in het avondprogramma, of op tour vanuit het DitIsZuid infopunt: je komt hier alles tegen. Alles wat we liefhebben is hier met elkaar verbonden vandaar natuurlijk ook RAAF: Rotterdam-Art-Adventure&Food.

Natuurlijk maken we even van de gelegenheid gebruik om onze vrijwilligers te bedanken. Zonder hen waren we nu helemaal nergens en we hopen nog lang met iedereen te knallen op Zuid. Nieuwe vrijwilligers zijn nog altijd welkom natuurlijk. Ken je RAAF nog niet? Hou dan onze website of Facebook in de gaten en trek je luie reet eens van de bank en trotseer die brug! Op de fiets sjees je simpelweg van de Erasmus af en zonder nog te hoeven trappen sta je bij RAAF voor de deur, sneller dan je denkt, let maar op.

Groeten uit Zuid van -dit keer- de managementdames van RAAF.

Vanaf April! (Voor nu: check de website)

Monday – Wednesday
creative workspace on request
Workshops/Meetings/Group&school-projects

Thursday
12:00 – 22:00
ArtCafé: food ‘n drinks: ThursdaySpecials from 17:30 till 20:30
InfoCentre ‘DitIsZuid’: grab a tourmap and explore the South part of Rotterdam

Friday
12:00 – 21:00
ArtCafé: food ‘n drinks: order from our menu
InfoCentre ‘DitIsZuid’: grab a tourmap and explore the South part of Rotterdam

Saturday
12:00 – 21:00
ArtCafé: food ‘n drinks – Order from our menu
InfoCentre ‘DitIsZuid’: Join our guided DitIsZuid Tours

During RAAF events the café is open until 23:30 An artcafé with official info-centre ‘DitIsZuid’. Our creative workspace offers a stage for music, performances, exhibitions & creative projects.

RAAF Maart