Het is zaterdagnacht, in de meest ideale situatie sta je nu te dansen op een goed feest of zit je met je geliefde op de bank hele burgerlijke dingen te doen. En dan heb je mij, 29 jaar en in de bloei van m’n leven. Want voor m’n 30ste kan ik alles nog doen wat God verboden heeft en daarna is het gebeurd met de pret, dan moet ik mijn Peter Pan syndroom met pijn in mijn hart de rug toekeren, althans dat dacht ik toen ik jonger was.

Ik was een jaar of 11 en was van mening dat mensen boven de 30 te oud waren om seks te hebben. Ieder jaar dat ik dichter bij de 30 kom word ik door mijn ouders en omgeving herinnert aan wat ik als onwetende, bijna, puber heb lopen verkondigen. Want als je de liefde niet meer kan bedrijven gaat de glans er wel een beetje vanaf. Nou kan ik begrijpen dat mijn ouders niet kunnen wachten tot dat moment aanbreekt, maar helaas paps en mams, die vlieger gaat niet meer op.

Ik kan nu heel stoer gaan doen dat mijn weekendleven net zo spannend en losbollig is als de gemiddelde Geordie Shore aflevering maar feit blijft wel dat ik op zaterdagnacht gewoon thuis op de bank zit en ik aan de andere kant óók wel al 29 ben en niet meer het uithoudingsvermogen van een 23 jarige heb. Dus wat ga je dan doen? Juist, een docu kijken waardoor deze zaterdagnacht niet compleet in de vergetelheid raakt.

“How to make money selling drugs” leek me wel de geschikte documentaire om deze avond toch nog een educatieve/culturele wending te geven. Want naast het afstruinen van musea en andere culture aangelegenheden ben ik ook een sukkel voor de film. Ik loop al jaren met de Pathepas in mijn zak en ben niet vies van een beetje slechte Hollywood Blockbuster. Maar om het evenwichtig te houden wissel ik die graag af met documentaires.

Nu weten we allemaal dat de banen in deze tijd niet voor het oprapen liggen en het einde van de crisis pas in 2016 in zicht is. Maar tot die tijd dien je wel vast geroest te blijven zitten bij een werkgever die je liever kwijt dan rijk bent, want een oude schoen gooi je, heel verstandig, pas weg wanneer je een nieuwe hebt. In “How to make…” wordt even haarfijn uitgelegd hoe je in 10 stappen koning(in) van de onderwereld kan worden. Je ziet hoe je van hosselaar op de hoek tot Kingpin van je eigen drug empire wordt, te bedenken dat je uiteindelijk miljoenen per dag kan verdienen kwam ik heel even in een roes terecht waarin het me bijna aanlokkelijk leek. Nu heb ik niet een heel hoog street credibility gehalte dus ik werd al snel wakker geschud. Het fijne is dat deze docu gewoon lekker op youtube te bekijken is dus je hoeft helemaal je deur niet meer uit. Dus voor de eerst volgende zaterdag geef ik je de tip om je mee te laten voeren door deze onderwereld, wel veilig vanachter je laptop natuurlijk.

Latest posts by Marleen (see all)